Hrišćanske i muslimanske patrole terorišu Istočni London (Video)

Patrole LondonUltradesničarska grupa po imenu „Hrišćanska patrola“ ovih dana patrolira u vojnim oklopnim vozilima po predominantno muslimanskim ulicama Istočnog Londona deleći letke u kojima poziva muslimansko stanovništvo da se „ponaša po njihovim zakonima ako želi da nastavi život u Britaniji“.

Britanski portal „Express“ piše da je grupa bliska Britanskoj nacionalnoj partiji (British National Party), koja je osnovana 1982. godine i najveća je ekstremna desničarska organizacija u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Grupa patrolira u oklopnim vozilima, poput onih koja su korišćena u Zalivskom ratu, ulicama sa većinskim muslimanskim stanovništvom i nudi stanovnicima cigarete i piće, a predsednik ultradesničarske organizacije „Prvo Britanija“ Pol Golding izjavio je da će „ovo (patrole) biti redovna stvar“, piše „Daily Mail“.

Rekli su da im je cilj da „odbrane britansko tlo od muslimanskih ekstremista“ i da jednostavno reaguju na takozvane muslimanske patrole, koje su u službi kontroverznog islamskog propovednika Anjema Kudarija (Anjem Choudary), bivšeg lidera zabranjene Al Muhadžiron grupe (Al Muhajiroun).

Podsetimo, u decembru su uhapšeni pripadnici takozvane muslimanske patrole, koji su samoinicijativno sproveli akcije „čišćenja“ protiv prostitucije, dilera droge i prodaje alkohola u ulicama sa većinskim muslimanskim stanovništvom.

Lokalni biskup i predstavnik džamije u Istočnom Londonu izdali su zajedničko saopštenje u kojem osuđuju rasistički pir. Biskup Adrijan Njumen kaže da je Istočni London ponosan na svoj odnos prema različitostima, koji je zasnovan na toleranciji i poštovanju, piše „Daily Mail“.

„Nema mesta za osvetničke patrole, hrišćanske, muslimanske, bilo koje druge vere, u tom londonskom rejonu“, istakao je biskup Njumen.

Kada se pojavio na internetu, video je podigao tenzije u tom delu Istočnog Londona. U filmu jedan Britanac kaže: „Ovo je naša zemlja. Ako želite da živite ovde morate da se pridržavate naših zakona.“ U poslednjem delu snimka Britanci su otišli ispred džamije u Istočnom Londonu, jedne od najvećih u Britaniji, gde su pili, pušili i razvili baner na kojem je pisalo „Mi smo Britanci – Otpor“.

Policija je potvrdila da je upoznata sa sadržajem video snimka, ali da hapšenja nije bilo, javljaju britanski mediji.

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.