Finski političar: Sterilišite imigrante

Gradski odbornik u Helsinkiju, Oli Sademis, predložio je sterilizaciju onih afričkih imigranata koji imaju troje dece.

On smatra da veći natalitet među Afrikancima ugrožava budućnost Finske i opterećuje budžet države.

„Imigranti opterećuju naš sistem socijalne pomoći. Afrički sistem socijalne pomoći je taj da imaju što više dece koja će voditi računa o roditeljima i starima. Možemo im dozvoliti maksimum po tri deteta, a to zahteva i prinudnu sterilizaciju koja će ih obeshrabriti da se dovlače u našu zemlju“, izjavio je nedavno.

Takve izjave postaju sve više uobičajene u Finskoj, a trend je započela Helena Eronen, asistentkinja zamenika predsednika Partije Finaca, kada je izjavila da bi sve došljake u Finskoj trebalo nekako obeležiti. Njen predlog su povezi za ruke.

„Ako bi svaki stranac bio promoran da nosi povez za ruku na kome bi pisalo ime zemlje njegovog porekla, onda bi policiji posao bio olakšan. Videli bi na prvi pogled ko je musliman iz Somalije a ko prosjak iz Rumunije“ izjavila je Eronen a prenosi Helsinki Tajms.

Istovremeno u Britaniji, i novinari zauzimaju sve oštriji stav prema imigrantima, tako da smo ovog meseca imali slučaj novinarke lista „The Sun“ koja je, u svojoj kolumni, odmah nakon što se brod sa imigrantima prevrnuo u Mediteranu i nakon što je 40 imigranata izgubilo život, napisala da je baš briga za to.

„Baš me briga. Pokažite mi slike mrtvačkih sanduka, mrtvih tela u vodi i mršavih ljudi koji izgledaju tužno. Ne zavaravajte se, ti imigranti su kao bubašvabe. Možda izgledaju kao Etiopljani iz 1984. ali su stvoreni da prežive i nuklearnu bombu,“ napisala je u svojoj kolumni.

 

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

2 Responses to Finski političar: Sterilišite imigrante

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.