Narodnooslobodilački front Palestine daje podršku Venecueli

stud-venezNarodnosolobodilački front Palestine (PFLP) izdao je saopštenje u kojem podržavaju Venecuelu pred napadom imperijalizma i njegovih domaćih saradnika.

U saopštenju se navodi da reakcionarni desničarski list „El Nasional” kao i Asošijeted pres vode duroročnu kampanju medijskog, političkog ideološkog i ekonomskog rata protiv progresivne i antiimperijalističke vlade u Venecueli. Ovog puta, navodi se, šire lažnu propagandu protiv stipendija palestinskim studentima u Venecueli koju je uručio predsednik Nikolas Maduro.

Tim povodom naglašavaju:

  1. Palestinski narod, njene političke snage, a naročito studentski pokret, zahvaljuju narodu Venecuele i njenoj socijalističkoj vladi, progresivnim, antiimperijalističkim i anticionističkim političkim snagama na bezrezervnoj podršci borbe Palestine protiv cionističke i imperijalističke okupacije.
  2. Probleme palestinskih studenata treba da rešavaju njihove studentske organizacije. Opšta unija palestinskih studenata ima za cilj da stvori prostor za političku, ideološku i kulturnu debatu za sve Palestince i da im omogući integraciju u društveni i nacionalni život univerziteta, te da podrži pozitivnu saradnju sa venecuelanskim društvom.
  3. Za palestinske studente Čavez je vođa, drug, borac, primer solidarnosti, ljubavi i žrtvovanja, ne samo za Venecuelu već i za ceo svet. Njegove ideje su inspiracija za nacionalno i socijalno oslobođenje.
  4. Većina palestinske arapske zajednice u Venecueli oštro osuđuje sve vrste zavere protiv Venecuele, njene legitimne socijalističke vlade i demokratski izabranog predsednika, druga Nikolasa Madura. Takođe izražava podršku predsedniku Narodne skupštine Diosadadu Kabelju u suočavanju sa intenzivnom imperijalističkom medijskom kampanjom.
  5. Palestinski narod ima duboko višedecenijsko iskustvo borbe protiv cionizma, imperijalizma i njenih međunarodnih lakeja da bi znao ko su mu prijatelji, a ko neprijatelji. Pobeda socijalističke revolucije u Venecueli nije stvar samo naroda Venecuele već i svih demokratskih i revolucionarnih antiimperijalističkih snaga u svetu, a naročito naroda Palestine i njenih antiimperijalističkih i anticionističkih snaga.

 

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://pflp.ps/english/2015/07/26/in-defense-of-venezuela-statement-from-the-pflp-in-venezuela/

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.