Vojska Severne Koreje u ratnoj pripravnosti

640px-Korean_People's_Army_Soldiers_prepare_to_repatriate_remains_during_a_repatriation_ceremony_at_the_Panmunjom_Joint_Security_Area_on_981106-F-AF179-013Juče, u četvrtak 20. avgusta, održan je hitan sastanak vrhovne komande Narodne vojske Koreje na kojoj je odlučeno da se kombinovane pogranične snage stave u stanje ratne pripravnosti i neposredne ratne opasnosti, prenosi severnokorejska državna agencija KCNA.

Severna Koreja osuđuje provokatorske poteze severnoameričkih imperijalista i njihovih marioneta u Južnoj Koreji koje regiju vode direktno u rat. Južna Koreja vodi psihološki rat i emituje propagandu u pograničnim delovima koje Severna Koreja smatra  agresijom i otvorenim činom rata. Ovaj psihološki rat je praćen i vojnom agresijom na teritoriju Severne Koreje pri kojoj je ispaljeno 36 projektila pod izgovorom odmazde. Iako tvrde da je Severna Koreja ispalila projektile na Južnu Koreju, ne navodi se tačno mesto pada projektila niti njegov tip.

Severna Koreja je svom južnom susedu dala ultimatum od 48 sati da prekine sa emitovanjem radio propagande i uklanjanjem svih medija za njeno širenje.

Na hitnom sastanku je razrađen i potpisan operacioni plan napada radi prelaska u kontranapad bude li situacija bezizlazna. Sve snage, uključujući partijske organe i državna vlast, masovne organizacije, bezbednosne institucije, sudstvo i tužilaštvo, fabrike, preduzeća i kooperativne zadruge, stavljene su u stanje neposredne ratne opasnosti.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: KCNA

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.