Rusija pojačava podršku sirijskoj vojsci pomoću satelitskih snimaka

Izvor: Wikimedia.org

Izvor: Wikimedia.org

Prvi put od nastanka oružanog sukoba u Siriji, Ruska Federacija obezbeđuje Sirijskoj arapskoj armiji (SAA) satelitske snimke u cilju promovisanja vojne saradnje između dve zemlje, kao deo obećanja da će pojačati podršku.

Prema izvoru iz SAA, Ruska Federacija poslala je vojnu delegaciju da se sretne sa logističkim krilom Sirijske arapske armije u lučkom gradu Tartusu u utorak; to je bio prvi put da su se dve zemlje dogovorile o direktnoj pomoći u vidu tehnoloških sredstava.

Izvor je dodao da pomoć Rusije u tehnološkim sredstvima ima za cilj zaustavljanje rasta terorizma unutar Sirijskih granica i borbu protiv Islamske Države koja trenutno deluje u nekoliko zemalja Bliskog istoka.

Podsticaj u tehnologiji nije jedina stvar koju Ruska Federacija pruža SAA; postoje izveštaji o povećanom snabdevanju oružjem, uključujući teško naoružanje, koje će pristizati u Sirijske luke narednih nedelja.

Prošle nedelje, Sirijska arapska armija pokazala je nešto od svog naoružanja u bici za Zabadani i bici za visoravan Gab, uključujući BTR-82 oklopljeni transporter; međutim, nakon upita o isporuci oružja, vojni izvor je naveo da ne može da otkriva informacije vezano za teško naoružanje.

Liked it? Take a second to support Milica Nikolić on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.almasdarnews.com%2Farticle%2Frussia-boosts-its-support-for-the-syrian-army-through-satellite-imagery%2F&h=hAQElmAYN

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.