Vlada SAD ćuti, mediji ćute, o čemu se radi?


Dugo se već debatuje o mogućnosti angažovanja američkih jedinica na tlu u Iraku, međutim američki predsednik Obama je više puta demantovao takvu mogućnost, izjavivši u februaru ove godine, da je američki narod “umoran od ratovanja”.

Prema tome, jučerašnje iskrcavanje američkih borbenih jedinica u Irak i njihovo planirano angažovanje u napadu na grad Ramadi, trebalo je, po svim očekivanjima, biti udarna vest svetskih medija.

Međutim, ono što je usledilo veoma nas iznenađuje. Američki predsednik se nije oglasio povodom ovog slučaja, Pentagon nije dao nikakvu izjavu, a svetski mediji ignorišu ovu vest.

Ako već korporativni mediji ne objavljuju ovu, po svim merilima, najveću vest godine, pitamo se zašto ćute ruski ili kineski mediji?

Na ovo pitanje, još uvek, nemamo odgovor, ali bi svakako trebalo više obratiti pažnju na ovu neobičnu koordinaciju odnosa ka dešavanjima na iračkom tlu.

Vest o iskrcavanju američkih borbenih trupa u Iraku, i potvrdu iračkih zvaničnika da su u pitanju trupe koje će se angažovati u napadu na Ramadi, od renomiranih medija su, za sada, objavili samo Al-Monitor, The Times of Israel, i 24inews.

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.