Kuba negira slanje trupa u Siriju

cuba_flags_1.jpg_1718483346Viši zvaničnik Havane je kategoriški odbio tvrdnje televizijske mreže Foks Njuz (Fox News) da je Kuba poslala trupe u Siriju u vidu podrške vladi predsednika  Bašara Al Asada.

Citirajući neimenovanog zvaničnika SAD-a kao izvor, ovaj desničarski medij je izvestio prošle srede da je oko 300 kubanskih vojnika poslato u Siriju.

U subotu je Herardo Penalver Portal, šef bilateralnih odnosa pri Ministarstvu vanjskih poslova Kube izjavio da njegova zemlja odbacuje neodgovorne i neosnovane informacije o navodnom prisustvu kubanskih truba u Siriji.

Uprkos manjku dokaza da potvrdi ove tvrdnje, ova dezinformacija se proširila po bliskoistočnim medijima i šire.

Foks je takođe citirao Institut za kubanske i kubansko-američke studije pri Univerzitetu u Majamiju koji je objavio „nepotvrđeni izveštaj” od „nepoznatog izvora” koji tvrdi da su kubanski vojnici zapaženi u Siriji.

Glasnogovornik Bele kuće, Džoš Ernest je u četvrtak izjavio da vlada SAD-a nema dokaze koji potvrđuju Foksovu vest.

Kuba održava odnose sa Sirijom decenijama, uprkos njihovom zahlađenju prilikom sirijskog udara na palestinske snage u Libanu sredinom 70-ih godina.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.telesurtv.net/english/news/Cuba-Denies-Unfounded-Fox-News-Claim-of-Troops-in-Syria-20151018-0023.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.