Nemački reper ubijen u vazdušnim udarima SAD

Foto: CNN

 
Popularni nemački reper koji se pridružio Islamskoj Državi i upućivao javne pretnje američkom predsedniku Baraku Obami ubijen je u američkom vazdušnom napadu u Siriji, izjavio je Pentagon.

Denis Kuspert, u muzičkim krugovima poznatiji kao “Deso Dogg” bio je jedan od poznatijih repera iz Berlina pre nego što je postao jedan od prvih Zapadnjaka koji su otišli ​​da se bore u Siriji.

“Mogu da potvrdim da je 16. oktobra tokom vazdušnog udara u blizini Rake ubijen Denis Kuspert”, izjavila je portparolka američkog Ministarstva odbrane Eliza Smit.

Kuspert, sin Ganijca i Nemice, sukobljavao se sa nemačkim organima reda od rane mladosti. Imao je loš odnos sa očuhom, i napustio dom vrlo rano, da bi eventualno završio u kazneno popravnom domu.

Tokom muzičke karijere više puta je hapšen zbog raznih prekršaja, a 2004. je osuđen na zatvorsku kaznu koju je služio u poznatom zatvoru Tegel.

Nakon izlaska iz zatvora Kuspert je doživeo tešku saobraćajnu nesreću, nakon čega počinje da se interesuje za religiju i, uz pomoć Pjera Vogela bivšeg profesionalnog boksera, konvertira u Islam.

Svoju odluku je saopštio u javnom video klipu, gde je izjavio da napušta “gangsterski” stil života i upotrebu alkohola i narkotika, kao i da ne želi više da koristi umetničko ime “Deso Dogg” već menja ime u Abu Maleek.

Kuspert se pridružio Islamskoj Državi 2012. i pojavio se u brojnim video klipovima militantne grupe, uključujući i jedan u novembru 2014. u kojem je izneo pretnje predsedniku Obami zbog “sistematskog uništavanja muslimana” širom sveta, i pozvao muslimane u Nemačkoj da se aktiviraju u borbi protiv nemačke države.

Navodno je učestvovao u mnogim bitkama u Siriji, a za njegovu smrt se prvi put saznalo preko presretenih Fejsbuk poruka njegovih bliskih saradnika i simpatizera Islamske Države.

 

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.