Novi masakr o kome mediji ne izveštavaju (VIDEO)

U petak su avioni međunarodne koalicije na čelu sa SAD izveli vazdušne udare na irački grad Faludžu, kao podršku snagama iračke vojske i iranskih milicija na tlu, koje od avgusta pokušavaju da osvoje ovaj grad.

Vazdušni udari su sprovedeni na mnoga stambena naselja u gradu, a broj civilnih žrtava je, navodno, ogroman, iako aktivisti nisu naveli tačan broj nastradalih jer je akcija otkopavanja ruševina još u toku.

Ovakvi vazdušni udari na gradove Faludžu i Ramadi se sprovode svakodnevno, a broj nastradalih civila u Faludži od januara prošle godine do početka leta ove godine iznosi 3139, uz 5128 ranjenih1. Spekuliše se da je ova cifra udvostručena od početka opsade u avgustu ove godine.

Smatra se da porast bolesti poput raka, leukemije, i deformisanih novorođenčadi u Faludži, prevazilazi onaj među preživelima u Hirošimi nakon atomskog napada.

Medijske izveštaje o ovom napadu, niti o bilo kom od prethodnih koji su odgovorni za masovna stradanja iračkih civila, niste videli. A i zašto bi kad se ovo se ne dešava u Londonu, niti Parizu.

Pogledajte video:

 


  1. https://rosscaputi.wordpress.com/tag/fallujah/  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.