Venecuela: Desnica želi da privatizuje državne stanove

post-2-1335462732Zamenik šefa Okruglog stola demokratskog jedinstva (MUD) Hulio Borhes predstavio je nacrt zakona koji bi predao u vlasništvo preko milion stanova izgrađenih u okviru Velike stambene misije njihovim stanarima. Stanari trenutno imaju trajno stanarsko pravo koje ne mogu preneti na druge osobe niti ga mogu prodati.

Prema rečima Borhesa, privatno vlasništvo bi stvorilo nova radna mesta i osiguralo bržu izgradnju, kao i „demokratizaciju vlasništva”. „Verujemo u vlasničku Venecuelu”, dodao je opozicioni zakonodavac Delsa Solorsano.

Rikardo Molina, bivši ministar za Prebivalište i stambena pitanja, izjavio je da je ovaj projekat „zasnovan na neznanju i manipulaciji”, budući da članovi 9. i 13. Zakona o vlasništvu dopuštaju porodicama, ako za to imaju želju ili potrebu, da prodaju svoju kuću. „To znači da je kuća u vlasništvu porodice”, objasnio je.

Bivši ministar dalje naglašava da postojeći zakon sprečava da stanovi izgrađeni u okviru Velike misije uđu na špekulativno tržište, a tvrdi da je upravo to i cilj opozicije.

 

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.venezuelasolidarity.co.uk/venezuelan-right-wing-opposition-accepts-supreme-court-ruling-introduces-law-privatizing-housing-mission/

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.