Venecuela: Desnica poziva na američku humanitarnu intervenciju

imagen-activa-690x422U deklaraciji nazvanoj „Humanitarna kriza”, desnica Venecuele želi da primeni invaziju SAD na sopstvenu zemlju, po uzoru na Somaliju. U dokumentu se navodi da su SAD kroz vojnu intervenciju u Somaliji oborile vladu generala Mohameda Faraha Aidida sa ciljem da uspostave marionetski režim koji bi zastupao interese ove imperijalističke zemlje.

„Između aprila 1992. i marta 1993. godine SAD su izvršile invaziju na Somaliju u okviru tajne operacije pod nazivom „Operacija obnova nada” pod izgovorom humanitarne pomoći”, navodi se u izveštaju jednog patriote koji je objavio planove desnice na Internet portalu „Udarajući čekićem” (špa. Con el mazo dando).

„Ova operacija je bila samo fasada za obaranje vlade generala Mohameda Faraha Aidida, da bi se potom postavila vlada u korist SAD putem vojne intervencije, čije su posledice bile ubistva civila, pljačka prirodnih resursa, progoni i ubistva narodnih vođa”, upozorava se na portalu.

„Ovu kampanju po SAD šire Karlos Vekio i Ernesto Akerman, bivši predsednik latinoameričke grupe pri Republikanskoj partiji u Majamiju i koordinator NVO, Nezavisni venecuelanski građani Amerike, koji se nalaze u bekstvu od venecuelanske pravde.”

Dana 26. januara, desničarski deo skupštine je „objavio” „humanitarnu katastrofu zdravstva” u Venecueli zbog manjka lekova, medicinske opreme i navodnog propadanja javnih zdravstvenih ustanova.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: https://diario-octubre.com/?p=39172

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.