SAD: Crni panteri osujetili rasističko zastrašivanje muslimana (VIDEO)

Antimuslimanska grupa pod nazivom Biro za američko-islamske odnose (eng. Bureau of American Islamic Relations, BAIR), koja ima običaj da organizuje proteste pred džamijama uz vatreno oružje zastrašujući time vernike, prošle subote je planirala da protestuje pred džamijom Nacije islama u Južnom Dalasu, ali su naišli na otpor.

Novembra meseca ova grupa je progonila muslimane u Irvingu, a u decembru pripadnike Islamskog udruženja Severnog Teksasa. U Južnom Dalasu su, međutim, naišli na naoružanu grupu Nove partije crnih pantera.

„Ovo je odbrambeni oružani manevar da se osigura bezbednost i sigurnost naše zajednice od bilo kakvih pobunjenika koji bi mogli da dođu”, izjavio je Kristal Muhamad, militant Nove partije crnih pantera, za Foks držeći pušku u rukama i dodao: „Ne dopuštamo nikome da dođe i zastrašuje našu braću i sestre.”

Prilikom eskalacije policijskog nasilja uperenog protiv crnog stanovništva SAD, formiran je oružani klub pod nazivom „Hjui P. Njuton” u čast jednog od osnivača prvobitne stranke Crnih pantera, a u odbrani džamije pridružila im se i organizacija Nacija islama.

„Nećemo dopustiti da dođu u Južni Dalas s oružjem i da zastrašuju naš narod”, rekao je Jafeu Balogun, glasnogovornik kluba „Hjui P. Njuton” za Foks. „Zauzimamo odbrambeni stav, ali ne pretimo nikome”, dodaje. „Danas je narod pobedio u Južnom Dalasu”, kaže povodom ovog događaja.

Prema navodima policije, događaj je protekao bez incidenata, ali uz znatnu tenziju.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.rawstory.com/2016/04/armed-hate-group-backs-out-of-texas-mosque-protest-when-faced-with-gun-toting-worshipers/

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.