Maduro poziva na narodnu pobunu protiv napada desničara na Bolivarsku revoluciju

Captura de pantalla 2016-05-06 a la(s) 11.50.32Predsednik Venecuele, Nikolas Maduro, pozvao je radnike cele zemlje da se suprotstave neprestanim opsadama domaće desnice koja želi da sruši vladu i Bolivarsku revoluciju.

„Ako oligarhija bude učinila nešto protiv mene i uspe da preuzme ovu Palatu (Miraflores, sedište vlade), naređujem da se sazove pobuna i dekretuje generalni štrajk sve dok se ne postigne pobeda”, rekao je u nedelju Maduro tokom govora na masovnom skupu koji se održao u centru prestonice Karakasa, a u čast proslave Dana rada.

Međutim, Maduro je podsetio da ova i bilo koja druga akcija za zaustavljanje opozicije mora da se zasniva na ustavu. „Narodna pobuna sa ustavom u rukama”, rekao je.

Šef države je naglasio, osvrćući se na referendum koji promoviše desnica čiji je cilj da se prevremeno okonča njegov predsednički mandat, da se radi o mogućnosti, a ne o obavezi. „Jedina obaveza su predsednički izbori, a oni će se održati 2018. godine, decembra 2018. godine. To je jedina obaveza koju imamo”, objašnjava Maduro.

Koalicija Okrugli sto demokratskog jedinstva (MUD) pokrenuo je protekle srede akciju za prikupljanje potpisa neophodnih za peticiju izbornim autorittima da pokrenu opoziv predsednika. Oni su izjavili da je prikupljeno 2,5 miliona potpisa, iako je potrebno svega 200 hiljada.

Pred ovim napadima desnice, Maduro uverava da postoji komisija koja će proveriti potpise „jedan po jedan”, da ne bi došlo do prevare.

Mandatar Bolivarske revolucije koji je u subotu podigao minimalac za 30%, ukazuje da se pokušji desnice da sruši vladu zasnivaju na „ekonomskom ratu” koji predvodi opozicija uz podršku SAD-a.

Liked it? Take a second to support Aleksandar Pekic on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.hispantv.com/newsdetail/venezuela/254259/maduro-rebelion-trabajadores-oposicion

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.