Venecuela pokreće kampanju za oslobođenje žena

venezuela_women_army.jpeg_1718483346Venecuelanke su u žiži novog vladinog programa pokrenutog u sredu koji ima za cilj povećanje zaposlenosti među ženama kao i finansiranja malih poslovnih poduhvata koje pokreću i vode žene.

Program pod nazivom „Ja sam žena” (Soy Mujer), sastoji se od 100 inicijativa uključujući urbanu poljoprivredu, projekte za obuću i odeću između ostalih, a namera je da se stvore radna mesta za žene kao i da im se omoguči povoljno izdavanje kredita. Predsednik Nikolas Maduro smatra da program prepoznaje ključnu ulogu žene u ekonomiji i trudi se da olakša poteškoće porodicama naročito u siromašnim oblastima. Za podršku programu izdvojeno je 138 miliona bolivara.

Sa ciljem da se ojača vođstvo među ženama, Meduro je imenovao kao koordinatora koji će nadgledati ovaj program Sulaj Agire, majku ubijenog socijalističkog zakonodavca i omladinskog vođe Roberta Sere.

Uprkos ekonomskim poteškoćama sa kojima se suočava njegova zemlja, Maduro je rekao da će vlada nastaviti da podržava žene Venecuele promovišući alternative koje će im pomoći da obore diskriminaciju i poboljšaju kvalitet života.

Liked it? Take a second to support Nataša Davidović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.telesurtv.net/english/news/Venezuela-Launches-Massive-Campaign-to-Liberate-Women-20160525-0034.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.