Kako se branio odbrambeni savez NATO

NATO je odbrambeni savez! Istina je objavljena i dileme nema. To je istina u koju ne treba sumnjati, tvrde čelnici NATO članica. Ugrožavanje takve tvrdnje bi se moglo tumačiti napadom na sam NATO. Za tumačenje te istine koja se ne treba dokazivati, odabrana je ljupka mininistarka odbrane Nemačke, Ursula von der Lajen.

Rizikujući da budem nezreo za razumevanje takve istine, ne mogu a da ne ukažem na stvarnost koja demantuje ovu ministarku i njene dresere. Na sličan način je propagirana i branjena istina o Trećem rajhu u razdoblju između 1933. i 1945. Zaista, dresurom se postižu čuda. Ogromna većina nemačkog naroda je poverovala u nepogrešivost svog firera i miroljubivost Velike Nemačke, što se ispostavilo tragičnim, ne samo za žrtve nemačke agresije, već i same Nemce. Dresirani govore, rade i misle na način kako su uvežbani. Problem je u tome, što je dresirani čovek samo po imenu čovek. Otuda, možda i ne bi trebalo zameriti odbrambenoj ministarki Nemačke što je ”propustila” u obrazloženju svoje tvrdnje, da na bliskoj praksi NATO intervencija ilustruje odbrambeni karakter NATO-a, te se usuđujem da sam postavim takvo pitanje i ministarki i ovdašnjim dresiranim NATO lobistima:

Je li se NATO branio i 1999. g. od „napada“ SR Jugoslavije, na način kao što je Hitler 60 godina ranije branio Nemačku od „napada“ Poljske?

Imate li dilemu na čijem prostoru su izvođena borbena dejstva 19 NATO zemalja?

Dresurom ova lekcija nije obuhvaćena, a u međuvremenu su sve laži korišćene kao izgovor za agresiju na SRJ do kraja demistifikovali sami lažovi. Svakim pokušajem odgovora na ovo pitanje, glasnogovornica NATO-a bi stekla najmanje status osobe sumnjivog dostojanstva.

Vaša oficijalna obrazloženja za agresije su obično svedena na prazne priče o odbrani „demokratije i vladavine prava“, na način da uspostavite marionetsku vlast. Za to vam je trebalo 19,484 vazdušna naleta, u proseku 250 dnevno (prema vašim izvorima), da lišite života na hiljade nedužnih ljudi, trajno kontaminirate zemljište, porušite mostove, energetska postrojenja, fabrike, škole, obdaništa, bolnice, hotele, informativne kuće, zatvore, rezidencije, ambasade, vozove, izbegličke kolone, sela i čitave gradove!?* Takvi se postupci mogu nazvati odbrambenim od strane nekoga ko nema elementarnog poštenja i osećanje stida.

Šarmantna ministarka, specijalista za ginekologiju i defanzivni karakter NATO alijanse, morala bi u svojoj profesionalnoj, odbrambenoj, istinoljubivoj i ginekološkoj doslednosti uveriti, ne samo građane današnje Srbije i Crne Gore, već i Iračane, Libijce, Avganistance i druge, dresuri nepogodne ljude sveta, u odbrambeni karakter ovih svirepih intervencija.

U odbrambene bajke ministarka je uverila, uverljivo korumpiranog Mila od Monte Negra, uz podršku i zadovoljstvo svih neprijatelja Srbije. Ohrabrila je i već uverene NATO lobiste iz Srbije na čelu sa neizbežnom Jelenom Milić i političkim dronjcima nekadašnjeg DOS-a. Oni sada mogu spokojnije da prodaju maglu za debele donacije od NATO ekspozitura i talentovanog „humanitarca“ i spekulanta Džordža Soroša.

PREDSEDNIK IO MOČ – Ratko Krsmanović, professor S/R.

………………….

*Tokom agresije NATO-a uništeno je ili oštećeno 120 bolnica, domova zdravlja ili porodilišta i drugih zdravstvenih objekata, oko 480 školskih objekata, odnosno 320 osnovnih, 100 srednjih i 15 viših škola, 26 fakulteta, 20 učeničkih i studenstkih domova, više hiljada stambenih objekata, oko 60 mostova, TV predajnika, više TE, toplana, trafostanica, benzinskih pumpi i rafinerija. Poginulo je 578 pripadnika vojske i 172 pripadnika MUP-a. Civilne žrtve iznose preko 2000 lica.

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.