Tribina “Sloboda od Bolivara do Kastra” u Beogradu

Foto: MOČ

Mreža za odbranu čovečanstva – ogranak za Srbiju, dana 17. Decembra u 18,oo časova organizuje Tribinu.

Radni naslov tribine glasi: SLOBODA OD BOLIVARA DO KASTRA!

Polazeći od činjenice da SLOBODA nije nacionalno locirana niti limitirana, već predstavlja uz nauku stvarnu globalnu pojavu i potrebu, izgleda nam opravdanim povodom 200-te godišnjice iskrcavanja oslobodioca Simona Bolivara u Venecueli, godišnjice njegove smrti (17. Decembar 1830.) u godini odlaska revolucionara Fidela Kastra, ukazati na taj neobičan latinoamerički put osvajanja slobode.

U kojoj meri iskustvo latinoameričkih oslobodilačkih i emancipatorskih poduhvata može predstavljati oslonac civilizacijski neizbežnim promenama u svetu iscrpljenih kreativnih i oslobodilačkih resursa, nije samo pitanje već i istraživački izazov.

To je prilika, da angažovanjem kompetentnih sagovornika, doprinesemo razumevanju i demistifikaciji tekućeg globalizma kao novog kolonijalizma, sa neodrživo prenaglašenim interesima socijalnih elita, militarističkom arogancijom, tehnološkim i naučnim egoizmom, ali i socijalnom inercijom.

U radu tribine predviđeno je i učešće: Prof. Dr Ljiljana Bogoev, Ljubiša Ristić, reditelj i kulturolog, Mayra Ruiz García, ambasadorka Republike Kube, prof. Dr Dia Nader, otpravnica poslova u Ambasadi Bolivarske Republike Venecuele i prof. Dr Aleksandar Lukić.

SALA SO SAVSKI VENAC

 

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.