SAD čestitale Kosovu Dan nezavisnosti

Foto: AFP/Getty Images

Sjedinjene Američke Države uputile su još pre dva dana zvaničnu čestitku Kosovu i njegovim građanima povodom Dana nezavisnosti na vebsajtu Stejt departmenta.1

Saopštenje za štampu novog državnog sekretara SAD, Reksa Tilersona, glasi:

„U ime predsednika Trampa i američkog naroda, zadovoljstvo mi je da čestitam građanima Kosova devetu godišnjicu nezavisnosti koju ćete proslaviti ovog 17. februara.

Sjedinjene Države vrednuju snažno prijateljstvo sa Kosovom na osnovu zajedničkih težnji za stabilnost, mir, prosperitet i za sve naše građane. Pozdravljamo napredak koji je narod Kosova postigao u razvoju demokratskih, multietničkih institucija u toku ovih devet godina nezavisnosti. Sjedinjene Države su 2016. godine sa zadovoljstvom osvedočile prvu zlatnu olimpijsku medalju Kosova i prvu godinu takmičenja Fudbalske reprezentacije Kosova u FIFA.

Radujemo se nastavku uspešnih dostignuća Kosova na jačanju vladavine prava, borbe protiv nasilnog ekstremizma, i izgradnje pozitivnih odnosa sa svojim susedima.

Sjedinjene Države ostaju posvećene pružanju pomoći Kosovu da postigne uspeh, i nastaviće da sarađuju sa kosovskim liderima i narodom u potrazi za mirom i prosperitetom.“

 

Liked it? Take a second to support Nikola Marković on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  https://www.state.gov/secretary/remarks/2017/02/267637.htm  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.