Medijska bomba: CIA razmatrala da lažira terorističke napade na SAD i okrivi Kastra!

CIA je razmatrala podmetanje bombi u Majamiju i drugim američkim gradovima kako bi lažirala pretnju od terorizma, a zatim okrivila kubansku vladu, isplivalo je u nedavno objavljenim deklasifikovanim dokumentima o Džonu F. Kenediju.1

Skoro 3.000 dokumenata koje je prikupio Nacionalni arhiv SAD o ubistvu bivšeg predsednika Džona F. Kenedija, nedavno je pušteno u javnost, a najšokantniji detalji tiču se razmatranja lažiranja terorističkih akcija u SAD, kako bi za njih bio optužen Fidel Kastro.

U izveštaju se navodi da je Centralna obaveštajna agencija (CIA), smatrala da bi terorističkim napadima trebalo ciljati kubanske izbeglice u SAD.

“Mogli bismo pokrenuti kampanju komunističkog terora na području Majamija i drugim gradovima u Floridi, pa čak i u Vašingtonu”, piše u dokumentima. Plan je uključivao i mogući napad na migrante koji odlaze iz Kube da se nasele u Sjedinjenim Državama.

“Mogli bismo da potopimo brod sa Kubancima koji ide ka Floridi, mogli bismo da pokrenemo napade na kubanske izbeglice u Sjedinjenim Državama i do stepena ranjavanja, kako bismo to medijski iskoristili”.

“Eksplozije nekoliko plastičnih bombi na pažljivo odabranim mestima, hapšenje kubanskog agenta i unapred pripremljena dokumenta koja potkrepljuju kubansko učešće, takođe bi bila korisna u projektovanju ideje neodgovorne vlade”, nastavlja su dosijeu.2

Među ostalim zanimljivostima u dokumentima ističemo podatak da je CIA vrlo brzo isključila mogućnost kubanske upletenosti u ubistvo Džona F. Kenedija, navodeći da bi u suprotnom SAD imale dobar povod za vojnu intervenciju.

Takođe se spominje i da je CIA angažovala sicilijansku mafiju za pokušaj ubistva Kastra, a navode se i detalji mnogih drugih, bezuspešnih, pokušaja ubistava pokojnog kubanskog predsednika.

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  http://miami.cbslocal.com/2017/10/27/jfk-files-cia-plotted-kill-castro-stage-bombings-miami/  

  2.  https://www.telesurtv.net/english/news/JFK-Files-Expose-CIA-Plot-to-Stage-Miami-Bombings-and-Blame-Fidel-Castro-20171027-0013.html  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.