Deklaracija sastanka Antiimperijalističkog fronta u Bejrutu protiv imperijalizma i cionizma

Mi, Antiimperijalistički front, zajedno sa prijateljima i drugovima u Bejrutu, sastali smo se i prodiskutovali o svetskim problemima i problemima među arapskim narodima. Zajedno sa predstavnicima libanskih nacionalnih partija razgovarali smo o imperijalističkoj, cionističkoj i agresiji njihovih kolaboracionista u regionu, uključujući i  slom mirnog narodnog pokreta u Bahreinu. Takođe smo razgovarali o represiji brutalnog Erdoganovog režima protiv naroda Turske.

Razmotrili smo kako da proširimo Front uključivanjem većeg broja progresivnih partija i snaga koje se bore za slobodu i pravdu, a bore se protiv imperijalističke zavere u svetu.

Kao zaključak, donete su sledeće odluke:

 1. Osuđuje se kolonijalistička politika američkog imperijalizma i njegovo mešanje u unutrašnje poslove suverenih zemalja, naročito Venecuele, Kube i Islamske Republike Irana.
 2. Osuđujemo sve oblike terorizma, pre svega takfiri terorizam koji podržavaju snage imperijalizma i cionizma, naročito Sjedinjene Američke Države i “Izrael”.
 3. Osuđujemo nastavak izraelske okupacije Palestine i raseljavanje njenog naroda. Zahtevamo da međunarodne organizacije razotkriju cionistička dela protiv palestinskog naroda i da ih prisile da se povuku sa okupiranog Golana u Siriji, iz Šebe i sa okupiranih libanskih brda Kafršuba.
 4. Odajemo počast pokretima otpora širom sveta, naročito u zemljama koje su bile svedoci ratova kao direktne mete, poput Jemena, Sirije, Iraka, Palestine, Libana i Donbasa.
 5. Odajemo počast palestinskim zarobljenicima u kazamatima cionističkog okupatora, kao i svim zatvorenicima u odbrani slobode i pravde u svetu.
 6. Solidarišemo se sa ratnim zarobljenicima i zatvorenicima savesti širom sveta. Pohvaljujemo svoje drugove Nurije i Semiha koji štrajkuju glađu za pravo da se vrate na posao.
 7. Pozivamo na povlačenje stranih okupacionih trupa iz regiona i na raspuštanje snaga SAD i NATO-a širom sveta.
 8. Pozivamo na ukidanje nuklearnog naoružanja koje može uništiti čovečanstvo, naročito ono u posedu cionističkog entiteta koje predstavlja pretnju narodima regiona.
 9. Pozivaju se narodi sveta na jedinstvo i saradnju pred imperijalizmom i cionizmom.
 10. Borićemo se protiv fašizma gde god se bude pojavio, takođe ćemo se suprotstaviti rasizmu širom sveta, naročito Trampovom rasizmu.
 11. Solidarišemo se sa Žoržom Ibrahimom Abdulahom koji je nelegalno zatočen u Francuskoj.
 12. Pozivamo na puštanje na slobodu Muse Ašolua, revolucionara iz Turske kojeg je Nemačka zarobila na zahtev američkog imperijalizma.
 13. Odajemo poštu onome ko je ispunio obećanje: mi smo narod, u pravu smo, pobedićemo.
 14. Zahvaljujemo Bejrutu, glavnom gradu otpora, kao i svim časnim borcima otpora koji su omogućili oslobođenje Palestine.
 15. Bićemo u Donbasu 9. maja 2018 na proslavi Dana pobede uz Antifašistički karavan kojeg organizuje Banda Basoti.

Bejrut, 20. januara 2018.

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.