Džulijus Malema ponovo u žiži – O Trampu, Terezi Mej, Gadafiju i stvaranju Sjedinjenih afričkih država! (VIDEO)

Džulijus Malema održao je konferenciju za štampu povodom posete britanske premijerke Tereze Mej Južnoj Africi, na kojoj se dotakao mnogih zanimljivih tema uključujući i stvaranje Sjedinjenih afričkih država.

Malema je rekao da je politika Boraca za ekonomsku slobodu otvoreno antikolonijalistička i antiimperijalistička i da sledi viziju “brata i vođe Gadafija” u borbi za afričko političko jedinstvo, jednu afričku vladu i jedinstvenu valutu. On je istakao da su to u ovom trenutku samo snovi, ali da nadolezeće generacije moraju znati “za šta smo se borili” da bi mogle to sprovesti u delo.

“Naše međudržavne granice su kolonijalno nasleđe. One pripadaju kolonijalistima, ne nama. Pa zašto ih onda ne odbacimo? Dekolonizacija se sprovodi odbacivanjem, ne usvajanjem kolonijalnog nasleđa. Ne onako kao što to rade sudije u Zimbabveu ili Keniji… nose perike sa plavom kosom. Šta je to? I onda nam sa tim perikama drže lekcije o dekolonizaciji. Dobro, za keniju se ni ne može reći da je u potpunosti nezavisna zemlja.”, rekao je Malema.

Takođe je rekao da je Tereza Mej makar imala hrabrosti da dođe u Južnu Afriku i šapuće na uvo južnoafričkom predsedniku da ne nastavi sa eksproprijacijom, za razliku od “praznoglavog” Trampa, koji čak ni ne razume diplomatiju.

U isečku sa konferencije koji smo pripremili za vas, Malema se obratio Južnoafrikancima koji migrante iz drugih afričkih zemalja često dovode u vezu sa kriminalom.

“To je pogrešno. Kriminal je kriminal, bez obzira da li ga počini Južnoafrikanac ili Nigerijac. Belci bez dokumentacije se u Južnoj Africi nazivaju ‘investitorima’, ne samo belci nego i Indijci i Kinezi, a niko se ne usudi da ih nazove ‘ilegalcima’. Ali, kada su u pitanju moja afrička braća, onda je drugačije. Mržnja prema sebi… to se mora okončati. Ako to znači za nas gubitak glasova, neka bude tako. Neka izgubimo glasove zbog principa, ne zbog političke probitačnosti.

Ova zemlja pripada svim Afrikancima, na isti način na koji Nigerija pripada Južnoafrikamcima. Nigerija je Južna Afrika, Južna Afrika je Nigerija i svi smo Zimbabveanci. Moramo odbaciti te besmislene ideje koje su nam nametnuli kolonizatori – preci Tereze Mej, da ne treba da volimo jedni druge. Tereza Mej dolazi u posetu da se pobrine da nastavimo da mrzimo jedni druge.

Pogledajte šta radimo sada… uzimamo našu zemlju nazad u Južnoj Africi, inspirisani našom braćom u Zimbabveu, a Namibija nas prati. Neka nas ceo afrički kontinent isprati i povrati svoju zemlju… tako ćemo steći svoju nezavisnost. I tek kroz vlasništvo sve zemlje na kontinentu imaćemo istinsku, jednu Južnu Afriku. A ne da se delimo po kolonijalnoj liniji na frankofone i anglofone. Moramo voleti našu afričku braću u Americi, kada ih ubijaju, u Londonu kada ih ubijaju, oni moraju znati da ih volimo ovde u Južnoj Africi i da će uvek biti naša braća.

Volite se gde god da se nađete. Štitite jedni druge Afrikanci, jer mi smo na pozicijama ugnjetenih.”

 

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.