Tajne vojne delegacije SAD i Izraela sprovode vojne vežbe protiv S-300 sistema u Ukrajini!

Foto: AP

Izrael i SAD poslali su tajne vojne delegacije u Ukrajinu kako bi sproveli vojne vežbe protiv ruskog sistema odbrane S-300 koji je Moskva poslala u Siriju prošlog meseca.

Izraelska i američka delegacija stigle su u Ukrajinu, gde su ih pripadnici ukrajinske vojske detaljno upoznali sa “mogućnostima sistema [S-300] u različitim scenarijima”, izveštava Times of Israel. Izraelski list je dodao da se “avioni F-15 obučavaju u Ukrajini protiv S-300 kao deo međunarodne vežbe koja uključuje izraelske pilote”. Ni Izrael ni SAD nisu spremni da komentarišu ove izveštaje.1

Dve zemlje osećaju potrebu da tajno obučavaju svoje vojske da se suprotstave sistemu S-300, nakon ruske isporuke ovog sistema Siriji krajem septembra.

Izraelski zvaničnici veruju da protivavionski raketni sistem S-300 koji je Rusija isporučio u Siriji još nije u funkciji. Ova izjava sledi objavljivanju slika koje je nedavno snimio izraelski satelit, na kojima se vidi kako je sistem raspoređen u severozapadnoj Siriji.2

Prema izveštaju Izraelaca, S-300 je raspoređen u blizini drugog raketnog sistema S-400 kojim upravlja ruska vojska, ali Sirijci nemaju mogućnost da ga koriste.

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  https://www.timesofisrael.com/israel-us-send-secret-delegation-to-ukraine-to-train-against-s-300-report/  

  2.  https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253733  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.