Ispred Vučića i Ciprasa: Netanjahu tvrdi da treba očuvati stabilnost Saudijske Arabije! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu Premijer komentarisao je u petak ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, rekavši da, iako je ono što se desilo u saudijskom konzulatu strašno, vrlo je važno očuvati stabilnost Saudijske Arabije.

“Ono što se dogodilo u konzulatu u Istanbulu bilo je strašno i trebalo bi da se ispravno rešava. Ipak, istovremeno kažem, veoma je važno za stabilnost sveta, za region i za svet, da Saudijska Arabija ostane stabilna”, Rekao je Netanjahu.1

“Veći problem je Iran i moramo se pobrinuti da ne nastavi maligne aktivnosti koje je činio tokom proteklih nekoliko nedelja u Evropi “, nastavio je Netanjahu. On je dodao da je Izrael sprečio dva planirana teroristička napada od strane Irana – jedan u Parizu, drugi u Kopenhagenu.

Netanjahu je prvi strani lider koji je pozvan na samit Kraiova u bugarskom gradu Varni, gde je učestvovao zajedno sa liderima Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije.

 

Liked it? Take a second to support Ana Ružić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  https://www.haaretz.com/israel-news/netanyahu-events-at-istanbul-consulate-horrendous-1.6615648?fbclid=IwAR3is6HzpxooEbYDQMGJy8kNjesQpkNvsUBtdRc4Yh5bgtgQXtMWsn7xjVM  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.