Povodom isticanja kosovske zastave u čast država pobednica u Prvom svetskom ratu

Republika Srbija, Beograd, Cankareva 6; Matični broj: 28207891; PIB: 109630236; Tel:+381 63 8813783; Tekući Račun: 205-0000000241220-48; E-mail: [email protected]

Odluka zvanične Francuske da obeležavanje 100. godišnjice pobede u Velikom ratu, pored srpske i zastava savezničkih zemalja, u Notr Damu, postavi i zastavu ilegalne, kriminalne tvorevine, tzv. „Republike Kosovo“, predstavlja grubo vređanje više od 1.200.000 srpskih žrtava palih u odbrani zemlje od agresora kao i gaženje nacionalnog i državnog dostojanstva Srbije.

Srbi pali tokom Prvog svetskog rata, branili su slobodu Srbije sa Kosovom i Metohijom u svom sastavu, da bi kasnije postali žrtve zločina, terorizma i etničkog čišćenja od strane secesionista koji se u Parizu žele nametnuti kao ravnopravni akteri otpora agresoru u Prvom svetskom ratu.

Mreža intelektualaca, umetnika i društvenih pokreta za odbranu čovečanstva – ogranak u Srbiji, smatra da pristanak na istovetan tretman Predsednika Srbije i predstavnika Prištine, je pristanak na reviziju istorije i priznanje ravnopravnog statusa „Republike Kosovo“ kao kriminalne tvorevine među 80 univerzalno priznatih država i vlada na obeležavanju jednog od najvažnijih jubileja u istoriji Evrope.

Ovakav postupak kreatora koncepta obeležavanja ovog velikog jubileja, uključivanjem Prištine i njenih simbola, vodi provociranju konfliktne situacije a nikako potrebi odavanja pošte palim borcima i žrtvama Prvog svetskog rata, što je u sukobu sa Poveljom UN, rezolucijom SB 1244 i Ustavom Republike Srbije.

Smatramo neodrživim da Republika Srbija trpi, izvršava i miri se sa poniženjima i ucenama koje nameću pojedine zemlje motivisane ličnim interesima.

 

U Beogradu 09.11.18.
PREDSEDNIK UO – Ratko Krsmanović

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.