Venecuela i Severna Koreja se bore za narodni suverenitet, protiv imperijalizma

111815ECforopccoreadnorte10Prošle srede je u sali Simon Bolivar u zgradi Ministarstva vanjskih poslova održan Forum solidarnosti sa Narodnom Demokratskom Republikom Severnom Korejom, koju je organizovala omladinska partija socijalista i komunista Venecuele.

Na Forumu su prisustvovali zamenik ministra za Aziju, Bliski Istok i Oceaniju, Šoan Noja, koji je zahvalio ovoj misiji vredne hvale u ime omladine Venecuele sa ciljem jačanja odnosa između revolucionarnih i organizacija solidarnosti.

Noya je istakao neprestanu borbu sa kojom se suočava narod Venecuele pred imperijalističkom agersijom koja dolazi iz SAD-a. Oni takođe vrše napade na suverenitet i demokratiju severnokorejskog naroda.

Istovremeno je istakao i bratstvo između Venecuele i Severne Koreje koje svakodnevno jača. Ratifikovao je podršku i solidarnost za konsolidaciju svetskog mira.

Na panelu je učestvovao i poslanik Vrhovne skupštine Narodne Demokratske Republike Severne Koreje i predsednik Centralnog komiteta Saveza socijalističke omladine „Kim Il Sung”, Hon Jong Von. Venecuelu su predstavljali generalni sekretar Komunističke omladine Venecuele, Ektor Rodrigez i poslanik latinoameričkog parlamenta Karolus Vimer.

Generalni sekretar KOV je preneo poruku solidarnosti sa herojskom Republikom Korejom u ime venecuelanske omladine i zatražio da se stvori jedinstvo između oba naroda „protiv imperijalističkih pretenzija SAD-a”.

Poslanik latinskog parlamenta, Karolus Vimer je istakao borbu severnokorejskog naroda za nezavisnost i suverenitet od 1905. godine, protiv imperijalističkih invazija SAD-a i njihovih saveznika. „Pridružujem se pozivu za solidarnost sa korejskim narodom i sa Savezom socijalističke omladine Kim Il Sung, radi mirnog ujedinjenja njihove zemlje uz poštovanje suvereniteta”, rekao je on.

Hon Jong Von, se zavhalio u ime naroda Koreje svima koji su omogućili ovaj skup i ratifikovao prijateljstvo i solidarnost između Venecuele i Koreje. Ukazao je da Venecuela, poput Severne Koreje, bila žrtva imperijalističkih napada.

„SAD se meša u unutrašnje stvari Venecuele narušavajući njen suverenitet i ljudska prava svakog građana. Treba da podržimo pravednu borbu odbrane suvereniteta naroda protiv imperijalizma i za izgradnju mira i naprednog sveta”, rekao je Von.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.mppre.gob.ve/index.php?option=com_content&view=article&id=44313%3A2015-11-19-02-57-48&catid=2%3Aactualidad&Itemid=325

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.