Venecuela: Maduro je spasio brkove uručivši milioniti stan

Izvor: Wikimedia.org

Izvor: Wikimedia.org

Novembra prošle godine, predsednik Venecuele, Nikolas Maduro, izjavio je da će obrijati brkove ne bude li se ispunio cilj da se do kraja 2015. godine isporuči milioniti stan. Maduro je uspeo da spasi brkove uručivši milioniti stan u okviru stambenog projekta koji je pokrenuo pokojni vođa Bolivarske revolucije, Ugo Čavez, 2011. godine.

Cilj ovog socijalnog programa je rešenje manjka stanova u ovoj južnoameričkoj državi obezbeđujući bezbedne i dostojanstvene stanove siromašnim porodicama po veoma niskim cenama ili potpuno besplatno u zavisnosti od primanja. Ovo je jedan od najpopularnijih programa vlade, a nastao je kao nastavak programa pomoći porodicama pogođenih poplavama 2010. godine.

Bivši predsednik Ugo Čavez je rekao da će ovaj program rešiti zaostavštinu prethodnih neoliberalnih vlada koje nisu bile u stanju da omoguće dostojanstven stambeni prostor za građane. Maduro je obećao da će ovaj program biti proširen i da je cilj da se do kraja decenije obuhvati 40% stanovništva Venecuele.

Podsetimo, desničarska opozicija koja je osvojila parlamentarnu većinu, nagovestila je izmene ovog programa u korist finansijske oligarhije.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://venezuelanalysis.com/news/11795

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.