Nova eksplozija u centru Ankare (FOTO, VIDEO)

Danas, u 18.35 po lokalnom vremenu, eksplodiralo je vozilo sa eksplozivom u blizini glavne autobuske stanice kod parka Guven u Ankari. Prema izjavi gradskih vlasti, poginule su 34 osobe, a 125 je povređeno: 30 je preminulo na licu mesta, četvoro u bolnici, a 19 povređenih je u teškom stanju.

Na mestu eksplozije ranjenih ima na sve strane, a od jačine eksplozije su popucala stakla na okolnim zgradama. Nekoliko vozila je u plamenu.

Prema izjavi jednog očevica, nakon eksplozije se čulo desetak pucnjeva iz vatrenog oružja.

Ambasada SAD je juče upozorila da se sprema napad na Ankaru u saopštenju za svoje građane: http://turkey.usembassy.gov/sm-031116.html

Ovo je treća velika eksplozija u Ankari. Na mirovnom protestu 10. oktobra su u atentatu ubijene 102 osobe, a oko 500 je ranjeno. Vozilo s eksplozivom je 17. februara ubilo 28, mahom vojnika, a 61 je ranjen. Za prvi napad je osumnjičena Islamska država, a za drugi je odgovornost preuzela organizacija Sokoli Kurdistana koja se odvojila od PKK-a.

Ovaj napad se dogodio samo jedan dan nakon što je Radnička partija Kurdistana (PKK) objavila ujedinjeni front levih organizacija zajedno sa hodžističkom MLKP, fokoističkom THKP-C/MLSPB, maoističkom MKP i još nekoliko malih ilegalnih partija.

Niko do sada nije preuzeo odgovornost, a vlasti ukazuju na mogućnost da je napad izvršila PKK.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Source: http://borbata.16mb.com/

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.