Ukrajinski politički analitičar koji je pozvao na mirovne pregovore sa Donbasom, nađen mrtav!

Foto: Еспресо

 

Istaknuti ukrajinski politički stručnjak, koji je javno pozvao na mirno rešenje sukoba u istočnoj Ukrajini, “slučajno” je pao sa devetog sprata.

Andrej Dorošenko je nezavisni politički analitičar i redovan gost u ukrajinskim televizijskim političkim emisijama. Njegovo telo je pronađeno u nedelju na ulici u istočnom delu Kijeva.

Policija je označila smrt 40-godišnjeg političkog stručnjaka kao “sumnjivu” i tretiraće slučaj kao moguće ubistvo, a o razlozima mogućeg samoubistva nema informacija.

Dorošenko je bio redovan gost u ukrajinskim TV političkim emisijama, a u jednom od poslednjih gostovanja je izjavio da podržava mirovne pregovore između Kijeva i snaga Donbasa, a potom je najnoviju političku krizu u zemlji svalio na ukrajinske oligarhe, rekavši da oni stoje iza svega, preko narodnih poslanika koje sponzorišu.

Smrt Dorošenka je najnoviji u nizu sličnih incidenata u Ukrajini, nakon puča u kojem je svrgnut Viktor Janukovič.

U martu je Juri Grabovski, advokat jednog ruskog državljanina koji je optužen za učesništvo u ratu u Ukrajini, kidnapovan i ubijen, a njegov klijent, odmah posle toga, proglašen krivim i osuđen na 14 godina zatvora.

 

Liked it? Take a second to support Nikola Marković on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.