Palestinski komunisti pozivaju na povezivanje borbe sa Indijancima!

Narodni front za oslobođenje Palestine šalje najjaču podršku i solidarnost domorodačkom otporu u Stending Roku protiv naftovoda „Dakota Access“ i projekta genocida i pljačke od strane doseljeničkog kolonijalizma u Severnoj Americi.

„Nije iznenađenje da su Sjedinjene Američke Države i Kanada, izgrađene na genocidu autohtonih naroda i pljački njihove zemlje i resursa, danas najjači partneri doseljeničke kolonije – cionističke države, i njenog kolonijalnog projekta razaranja Palestine“, rekao je palestinski pisac Halid Barakat.

„Autohtoni borci u Stending Roku brane svoju zemlju i vodu, resurse koji su zaplenjeni i zagađeni vekovima, doseljeničkim kolonijalnim kapitalističkim projektom koji je opustošio domaće živote, zemlju i resurse. Kao palestinski pokret nacionalnog oslobođenja, pozdravljamo te autohtone borce i sve koji stoje uz njih u Stending Roku, suočeni sa vojnim snagama kolonijalne države i njihovih privatnih agenata.

Takođe, nije iznenađujuće što je G4S uključena u pružanje privatnog obezbeđenja za odbranu destruktivnog, invazivnog gasovoda kroz domorodačku zemlju. Ta ista korporacija obezbeđuje kanadske rudarske kompanije koje pljačkaju rudna blaga tuđih zemalja širom sveta, uništavajući ih zarad uljnog peska koji ugrožava budućnost same zemlje.

To je ista korporacija koja se bavi prodajom opreme i usluga izraelskoj zatvorskoj službi, pomažući im u zatočenju preko 7.000 Palestinaca, i koja učestvuje u masovnom zatvaranju dece i mladih – posebno obojenih – u SAD, i deportaciji migranata u Velikoj Britaniji, Australiji, SAD i drugde.

Predlažemo i pozivamo pokrete Palestinske solidarnosti da se pridruže protestu u Stending Roku, i pokrenu akcije i proteste širom zemlje i tako prodube svoje angažovanje u borbi za odbranu autohtone zemlje, a posebnu pažnju posvete povezivanju protesta u Njujorku i drugde sa borbom palestinskih zatvorenika i poziva na bojkot G4S sa odbranom Stending Roka, protiv hapšenja, napada i državne i privatne represivne sile.

Neophodno je da se svuda suočimo sa američkim imperijalizmom i doseljeničkim kolonijalizmom, kao delom borbe za oslobođenje palestinskog naroda i drugih. Postoji duga istorija povezanosti naših oslobodilačkih borbi, u globalnom pokretu i nastojanjima da se pobedi doseljenički kolonijalizam, cionizam i imperijalizam, koju moramo razvijati i graditi do pobede i oslobođenja.“

 

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://pflp.ps/english

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.