Džulijus Malema: „Ovo je rat! Tramp, Britanija i EU će doći po nas. Uvešće nam sankcije.“ (VIDEO)

Lider komunističke organizacije Borci za ekonomsku slobodu (EFF), saopštio je na konferenciji za štampu da će ova organizacija sprovesti eksproprijaciju zemlje belih farmera u Južnoj Africi bez kompenzacije.

„Ako Južnoafrikanci nisu spremni za eksproprijaciju zemlje zato što se plaše sankcija, onda neka ne glasaju za nas. Jer ako glasate za nas, znajte da ćemo sprovesti eksproprijaciju zemlje. A onda će Donald Tramp doći po nas… Britanija će doći po nas… EU će doći po nas. Ako niste spremni da prođete kroz muku, onda zaboravite na zemlju.

Vladajući Afrički nacionalni kongres (ANC) zna za posledice, baš kao i mi. Znamo da će ubistva biti prvi odgovor na našu akciju. Grupu belih desničara obučavaju Jevreji u Pretoriji da koriste snajpere. Ubijaće nas. To je cena koju smo spremni da platimo.

Druga cena koju smo spremni da platimo je siromaštvo. Zavrnuće slavinu i uvešće nam sankcije. Ali, ako postoji čvrsto uverenje, a ne samo parolašenje, moramo biti spremni na sve. Ovo je rat. Moramo biti pripremljeni za Donalda Trampa i sve njih. Ne plašimo ih se. Čak smo i odlučniji, nakon komentara Donalda Trampa, da eksproprišemo našu zemlju bez kompenzacije.

Ovde nema ’genocida nad belcima’. Ta je izjava apsolutno đubre. U Americi ima genocida nad crncima. Ovde ima genocida nad crncima.“

Malema se osvrnuo i na nezgodnu poziciju u kojoj se sada nalazi vlada Južne Afrike, koja je nominalno za eksproprijaciju, ali se plaši reakcije Zapada. Malema je objasnio da će zemljišna reforma koju ANC namerava da sprovede biti mlaka i nepravedna. Zemlja će, kako kaže, biti dodeljena siromašnim crncima bez mehanizacije i finansijskih mogućnosti da je obrađuju. Potom će je beli farmeri moći otkupiti po niskim cenama. EFF se protivi takvoj reformi.

 

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.