MOČ: Apel narodima sveta protiv blokade kubanskog naroda

Suočena sa porastom kriminalnih radnji vlade Sjedinjenih Država protiv kubanskog naroda, Mreža za odbranu čovečanstva poziva sve narode sveta da odbace sprovođenje nametnute ekonomske blokade, kao i obrazloženja imperijalističkog nasilja u vidu laži i kleveta izmišljenih sa ciljem da opravda eventualnu intervenciju.

U flagrantnom kršenju međunarodnog prava, bez pravnog osnova, a još manje moralnog, američka vlada održava ekonomsku blokadu protiv kubanskog naroda 62 godine uprkos zahtevu 186 zemalja koje godišnje glasaju za ukidanje nezakonitih sankcija. Blokada je nemilosrdno pojačana usred pandemije sa više od 243 prinudne i jednostrane mere, kojima su obuhvaćene čak i suspenziju doznaka rođacima, čime se želi ugušiti kubanska ekonomija. Primena brutalnih mera blokade je rezultirala nestašicom hrane i lekova.

Suočeni sa ovom situacijom i sa cinizmom koji karakteriše severnoameričku imperiju, namernu da opravda potrebu za stvaranjem humanitarnog koridora, optuživši vladu Kube odgovornom za stanje koje su sami proizveli.

Pored ovih akcija blokade koje čine zločine protiv čovečnosti, američka vlada, promoviše nasilne demonstracije koje karakterišu vandalizam i nasilje, stvarajući utisak, od 12 lokacija na kojima su izazvani nemiri, o opštenarodnoj pobuni, što je potpuno netačno. Situacija na Ostrvu je u potpunosti normalizovana, čineći nezadovoljnim naručioce nereda.

Američka vlada, koristeći nadmoć medija, ne samo da manipuliše informacijama i pokazuje dekontekstualizovane slike o tome šta se dešava na Kubi, već i bez ikakvih dokaza i neodgovorno, kao što to obično čini, pokušava da postavi matricu mišljenja – da na Kubi postoje desetine smrtnih slučajeva, nestanaka i mučenja, a sve zbog navodne represije od strane snaga bezbednosti.

Mreža za odbranu čovečanstva (MOČ) poziva narode sveta da se kategorički pridruže zahtevu ministra spoljnih poslova Kube Bruna Rodrigesa američkoj vladi – da pruži dokaze i imena navodno preminulih, nestalih lica i mučenih ljudi. Sve izmišljene klevete i laži, s nepobitnim dokazima u rukama, kubanska vlada je spremna odmah demantovati. Kubanska vlast je postupala u strogoj saglasnosti sa zakonom kako bi kontrolisala nerede u kojima su povređeni pripadnici policijskih snaga i civili, dok je tužilaštvo izvestilo da se ispunjavaju zakonske garancije odgovarajućeg postupka za ljude koji su privedeni, od kojih je većina već na punoj slobodi.

MOČ traži od naroda sveta da odbace zlonamerne računarske napade na Ostrvo, kao i manipulaciju porukama kojima se želi destabilizovati i zbuniti kubanski narod i svet.

Uprkos imperijalističkom nasilju, kubanski narod se, zahvaljujući svom socijalističkom modelu i svojoj revolucionarnoj svesti, uspešno bori protiv pandemije, registrujući najniže stope zaraze i smrtnosti od Covid-19, za razliku od američkog carstva, koje se, bez blokade i sa bezbroj resursa nalazi na vrhu svetske liste po broju zaraženih ljudi i stradalih od koronavirusa.

Danas herojski kubanski narod, zaslužujući priznanje kao mesto svetske baštine, kao primer otpora i dostojanstva, kao što je predložio predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador, zahteva solidarnost svih naroda sveta.

Kuba nije sama!

Mreža za odbranu čovečanstva

Liked it? Take a second to support Ana Ružić on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.