U Vuhanu se održava prvi sajam kulture i turizma

Xinhua News

U Vuhanu, gradu u centralnoj kineskoj provinciji Hubei, u kome je otpočela pandemija virusa COVID-19, biće održan prvi sajam kulture i turizma, saopšteno je na konferenciji za novinare održanoj u subotu u Pekingu.1

Domaćini izložbe biće zajedno Odeljenje za publicitet Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, Ministarstvo kulture i turizma i pokrajinska vlada Hubeija. Sajam će se održati od 5. do 7. novembra, rekao je Guo Jikjang, zamenik generalnog sekretara Odeljenja za publicitet Centralnog komiteta KKP.

Kao veliki korak za podsticanje visokokvalitetnog razvoja centralnog regiona Kine, očekuje se da će vuhanski sajam podstaći post-epidemijski oporavak turističke i kulturne industrije, rekao je Guo.2

Na sajmu će biti održana četiri glavna događaja, uključujući promociju grada, forum, trgovinsku i investicionu konferenciju i niz drugih aktivnosti.

U Kini je u prvih šest meseci 2021. godine ostvareno oko 1,87 milijardi domaćih putovanja, a ukupan prihod domaćeg turističkog tržišta premašio je 1,6 biliona juana. Oba broja su se vratila na oko 60% nivoa iz istog perioda 2019.

 

Liked it? Take a second to support Ana Ružić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://www.bignewsnetwork.com/news/271201549/china-to-hold-culture-tourism-expo-in-wuhan 

  2. http://www.news.cn/english/2021-09/18/c_1310196538.htm 

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.