Iran: Mafijaški režim SAD odgovoran za ukrajinsku krizu

Foto: AP/Office of the Supreme Leader

Iz zvaničnog saopštenja iranskog vrhovnog vođe Alija Hameneija izdvajamo:1

“Rešenje svake krize moguće je samo ako se identifikuje osnovni uzrok. U Ukrajini je to politika SAD koja stvara krizu. SAD su odvukle Ukrajinu tamo gde je sada, mešanjem u njenu unutrašnju politiku, stvaranjem obojenih revolucija, rušenjem jedne vlade i dovođenjem druge.

Iz ukrajinske krize naučili smo dve važne lekcije. Prva je da vlade koje se oslanjaju na SAD i Evropu treba da znaju da je njihova podrška fatamorgana, a ne stvarna. Današnja Ukrajina je jučerašnji Avganistan. Predsednici obe zemlje rekli su da se oslanjaju na vlade SAD i Zapada, ali su na kraju napušteni. Druga je da je narod je najvažnija podrška vlade. Da je narod Ukrajine bio konsultovan, ukrajinska vlada ne bi bila u ovoj situaciji.

SAD su manifestacija neznanja, diskriminacije, ugnjetavanja i stvaranja kriza u današnjem svetu. U osnovi, režim SAD stvara krize, živi od kriza i hrani se raznim krizama u svetu. Političke, ekonomske i druge mafije kontrolišu tu zemlju i dovode sve predsednike na vlast. Oni stvaraju krize u svetu da bi maksimizovali svoj profit.”

 

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://www.tasnimnews.com/en/news/2022/03/01/2674877/ayatollah-khamenei-urges-end-to-ukraine-war  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.