DNRK: Parlament EU je Banda Lažova!

Evropska Unija, ponašajući se u skladu sa svojom ulogom marionetske organizacije-sprovodioca samovolje centrale iz Vašingtona u Evropi, užurbano donosi odluke kako bi kaznila sve nezavisne države koje ne žele da osude Rusku Federaciju u njenoj intervenciji u Ukrajini. U skladu sa tim, na nišanu evroparlamentaraca našla se i DNRK, protiv koje je Evropski parlament 7. aprila doneo “Rezoluciju o stanju ljudskih prava u Severnoj Koreji, uključujući i progon verskih manjina”. Kao odgovor na to, Ministarstvo Inostranih Poslova Demokratske Narodne Republike Koreje objavilo je obaveštenje u kome u potpunosti razotkriva licemerje političara iz Brisela. To obaveštenje prenosimo u celosti:

Banda lažova koja podmeće neistine

Evropski parlament je 7. aprila usvojio ono što nazivaju “Rezoluciju o stanju ljudskih prava u Severnoj Koreji, uključujući i progon verskih manjina”.

Opšte je poznata činjenica da je Evropski parlament banda političkih slugu koja se bezobrazno meša u unutrašnje poslove drugih država pod izgovorom „promocije ljudskih prava“, i iznosi provokativne i prevrtljive reči i poteze.

Nije ni čudo što je svetska javnost kolokvijalno okarakterisala taj parlament specifičnim i adekvatnim nadimkom: „Pozorište Laži“.

Drsko je od Evropskog parlamenta čak i da govori o „pitanju ljudskih prava“ drugih zemalja kada je nesposoban da ispravi sramnu situaciju kršenja ljudskih prava u samim državama članicama – versku diskriminaciju, nacionalni šovinizam, kršenje prava deteta i policijsko nasilje – na gađenje svih naroda sveta. Dakle, ovo je kao da okrivljena strana podnese tužbu u sporu.

Naš narod ne može da obuzda rastuću ogorčenost i gnušanje prema ovoj rezoluciji koju je usvojio Evropski parlament i koja je u svom korenu zasnovana na aroganciji, predrasudama, neprijateljstvu i dvostrukim standardima.

Ova „rezolucija“ nije ništa drugo do političko-strateški dokument koji se služi neistinom, izvrtanjem činjenica i statistike o našoj Republici, a njeno usvajanje je besramna provokacija i neprijateljski čin kojim se narušava dostojanstvo naše Republike.

Temeljno sprovođenje politike prvo-narod u celokupnom društvenom životu omogućilo je našem narodu da uživa apsolutno dostojanstvo, prava i mogućnosti da ostvaruje svoje interese koji su u našoj zemlji na prvom mestu, a garantuju se i istinska ljudska prava koja su po meri narodnih masa.

Zahtevi i interesi naroda predstavljaju standard naših ljudskih prava.

Zaista je vrhunac apsurda da političari Evrope, regiona koji konstantno pokazuje prezir prema sopstvenom narodu u vidu sve dublje podele na bogate koji postaju sve bogatiji, a siromašne koji su sve siromašniji i preovlađujućim društvenim bolestima svih nijansi, pokušavaju da procene status uživanja ljudskih prava našeg naroda sa njihovim „pravilnikom o ljudskim pravima“ zasnovanim na njihovim ličnim lažnim definicijama.

Evropski parlament, umesto da gura nos u „pitanje ljudskih prava“ drugih zemalja kao samoproglašeni „sudija za ljudska prava“, trebalo bi da odmah prekine svoju drsku „farsu o ljudskim pravima“ u skladu sa jednoglasnim zahtevima naroda sveta jer bi ta farsa samo zavarala javno mnjenje, pretvarajući crno u belo.

Strogo pratimo neprijateljske postupke Evropskog parlamenta koji možemo slobodno označiti kao običnu bandu lažova koja podmeće neistine.

Prevod: Luka Nićiforović/Društvo prijateljstva sa Korejom – Srbija
Foto: MFA DPRK/KCNA

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.