Saopštenje povodom nastavka politike američkog intervencionizma i plana obaranja vlasti u Venecueli

 

Mreža za odbranu čovečanstva, ogranak u Srbiji – upozorava međunarodnu javnost na nastavak politike američkog kriminalnog intervencionizma kao i činjenicu da se Bolivarska republika Venecuela ponovo našla na udaru SAD. Očigledno je da Vašington ne odustaje od namere da sprovede plan izazivanja sukoba i sprovođenja državnog udara u ovoj slobodnoj i nezavisnoj zemlji u čemu je, zahvaljujući odlučnosti i herojstvu venecuelanskog naroda, takav pokušaj sprečen pre 14 godina. Razlog kontinuiranog američkog intervencionizma svakako nije briga za demokratske slobode, već važni energetski i drugi resursi Venecuele.

Planirani protesti za 1. septembar, u organizaciji opozicije koju čine različite frakcije često suprotstavljenih interesa, imaju pečat američke vlade sa osvedočenom reputacijom svetskog žandarma a čiji su tragovi delovanja duboko utisnuti u biću naše zemlje, savremenog Iraka, Sirije, libije i mnogih drugih razorenih i opljačkanih zemalja.

Nerazumna politika, u osnovi antidemokratske opozicije, potpomognute međunarodnom desnicom a obilato plaćenom za izazivanje i usmeravanje bunta unutar naroda u pravcu izazivanja krvavih sukoba i destabilizacije zemlje,  predstavlja instrument u rukama globalne imperije za smenu legitimne vlasti i uspostavljanje marionetske vlade.

Nedopustivo je da demokratski i slobodoljubivi svet ignoriše ove subverzivne planove poznatog  pokrovitelja, a koji nose nepredvidljive rizike po mir i stabilnost, ne samo u Bolivarskoj Republici Venecueli. Ostajanje u tišini i zadovoljstvu što oni danas nisu žrtva intervencionizma, nije garancija da već sutra ne postanu i sami plen neoimperijalističke proždrljivosti i pohlepe.

MOČ OS izražava bezrezervnu podršku i solidarnost sa slobodoljubivim  narodom prijateljske Bolivarske Republike Venecuele i vladom predsednika Nikolasa Madura  u  naporima da se odupru nasilju i intervencionizmu administracije SAD i njihovih ekspozitura unutar same Venecuele.

U Beogradu dana 31.08.16.g.

                                                                                  PREDSEDNIK IO MOČ

                                                                           Ratko Krsmanović, professor S/R.

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.