Saopštenje Venecuele povodom mešanja SAD-a u suverenitet zemlje

imperio_sam_venezuelaBOLIVARSKA REPUBLIKA VENECUELA
KANCELARIJA ZAMENIKA MINISTRA ZA SEVERNU AMERIKU
SAOPŠTENJE ZA ŠTAMPU

Kancelarija zamenika ministra za Severnu Ameriku snažno je osudila izjave portparola Stejt departmenta SAD-a, Džona Kirbija, koji je dao sebi za pravo da izdaje naređenja jednoj suverenoj, nezavisnoj i slobodnoj naciji, uz jasno kršenje međunarodnog prava.

Postalo je očigledno ko je idejni tvorac i pokrovitelj planiranog državnog udara, zakazanog za 1. septembar 2016. godine u Venecueli, organizovanog u saradnji sa antidemokratskom opozicijom i međunarodnom desnicom, a čiji je cilj da ponovi tešku agresiju i brojne smrti koje su već 2002. godine sprečene zahvaljujući hrabrosti i dostojanstvu venecuelanskog naroda.

Ove izjave, u kojima su korišćene iste reči administracije Džordža Buša iz 2002. godine, kada je pokušano svrgavanje tadašnje legitimne i konstitutivne vlasti Venecuele, podstiču i pokreću nasilne, ekstremističke i antidemokratske faktore u Venecueli. Ti faktori su već počinjenim krivičnim delima uticali na život naših građana, a sada podstičući terorističke akcije ugrožavaju mir u zemlji, uz zaštitu i podršku neodgovorne imperijalističke vlade.

U poslednje vreme Vlada predsednika Baraka Huseina Obame nastoji da destabilizuje Venecuelu i region, kako bi ostvarila svoje imperijalističke planove, koji su u suprotnosti sa mirom i razvojem naroda.

Bolivarska Republika Venecuela upozorava međunarodnu zajednicu i smatra američku vladu direktno odgovornom za ove zavereničke planove, koji će u venecuelanskom narodu naići na nesalomivi zid morala i herojstva koji će sprečiti nasilne akcije u ovoj Otažbini antiimperijalističkih muškaraca i žena.

Zajedno sa našim Oslobodiocem Simonom Bolivarom, reći ćemo: “Ljubav prema Otažbini će pobediti”.

Karakas, 29. avgust 2016. godine

 

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.