Šest pitanja predsedniku Putinu u vezi sa teorijom „boljševičke veleizdaje u I svetskom ratu“!

© Илья Питалев/РИА Новости

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin izneo je 2012. godine tezu da su boljševici izvršili čin nacionalne veleizdaje potpisivanjem mirovnog sporazuma sa „pobeđenom Nemačkom“ 1918. To jest da su boljševici učinili da „Rusija izgubi od poražene Nemačke“. Iako je predsednik Komunističke Partije Ruske Federacije Genadij Zjuganov pravovremeno odgovorio predsedniku Putinu i ukazao mu na kontradikcije njegovih teza – predsednik Putin nije izneo samokritiku pa njegova izjava i dalje ostaje na snazi i važan je faktor u velikoj svetskoj antikomunističkoj histeriji. Povodom stogodišnjice Velike Oktobarske Socijalističke Revolucije smatramo korisnim da predsedniku Putinu postavimo šest važnih pitanja u vezi sa njegovom izjavom, na koje se nadamo da ćemo dobiti vredan odgovor.

  1. „Pobeđena Nemačka“

Bruslovljeva ofanziva u Galiciji 1916. godine zaista je odnela prevagu na stranu Rusije, i ostala upamćena kao jedna od najgenijalnijih ofanziva u istoriji ratovanja. Da li je opijenost takvim slavnim momentom u ruskoj istoriji potpuno zamaglio trezveno posmatranje istorije predsednika Putina pa je zaboravio na Julsku ofanzivu 1917. godine koja je doživela katastrofalan poraz, dovela do dubokog prodiranja nemačke vojske i potpuni raspad ruske carske vojske? Da li je predsedniku Putinu poznato da je ruska carska vojska u I svetskom ratu doživela potpuni slom, da je I svetski rat bio je istorijska potvrda zastarelosti carskog samodržavlja i njegovog načina ratovanja, pa su ruska carska vojska i nemačka imperijalna carska vojska pokazale kao najslabije armije sa ubedljivo najvećim gubicima u I svetskom ratu? Da li mu je poznato da je sve slavno i pošteno iz ruske carske armije prišlo boljševicima i Crvenoj armiji, pa i sam general Bruslov?

  1. „Veleizdaja“

Da li je predsednik Putin zaboravio da je ceo ruski narod tražio mir, da su mir pre svega tražili vojnici, koji su odbijali poslušnost carskim oficirima i bratimili se sa nemačkim i austrijskim vojnicima na frontu? Da li je predsednik Putin zaboravio na Februarsku revoluciju izvojevanu pod parolom „Mir! Dole rat!“ koja je oborila carizam, a u kojoj boljševici nisu igrali presudnu ulogu? Da li predsednik Putin smatra za veleizdajnike čitav ruski narod?

  1. „Izgubljene teritorije“

Da li je predsednik Putin zaboravio na nemačku ofanzivu na Petrograd početkom 1918. koji je odbijena pokličom „Socijalistička otadžbina je u opasnosti! Živela socijalistička otadžbina!“, posle koje dolazi do Brestovskog mira kao neophodnost pod okolnostima pritiska nemačke vojske i raspada ruske carske vojske, te iscrpljenošću ruskog naroda četvorogodišnjim imperijalističkim ratom? Na koje izgubljene teritorije misli predsednik Putin kada kaže da je mir sa Nemačkom doneo Rusiji gubitak teritorija? Da li je predsednik Putin zaboravio da su boljševici do kraja 1918. godine anulirali Brestovski mir i povratili sve izgubljene teritorije?

  1. Trocki

Da li je predsedniku Putinu poznato da je Trocki bio protiv mira sa Nemačkom i da je sabotirao proces potpisivanja Brest-listovskog mira, zbog čega je i došlo do napada na Petrograd, što je diplomatijom moglo biti sprečeno? Da li mu je poznata „leva opozicija“ Buharina prema Brestovskom miru, i njegovo učestvovanje u atentatu na Lenjina, kako se kasnije pokazalo? Da li predsednik Putin pokušava da rehabilituje trockizam i buharinovštinu? Da li je predsedniku Putinu poznata kasnija trockistička veza sa nemačkom i japanskom obaveštajnom službom, da li su mu poznate namere trockističko-buharinskog terorističkog centra u vezi sa fašističkom agresijom na SSSR, da li mu je poznat njihov plan u razbijanju SSSR u kombinaciji sa nemačko-japanskom agresijom i zauzimanje diktatorskih pozicija u zamišljenoj okupiranoj i raskomadanoj Rusiji, da li mu je poznato je njihovo petokolonaštvo?

  1. Hitler i teorija „noža u leđa“

Da li je predsedniku Putinu poznato da, dok rusko belogardejstvo optužuje boljševike za ruski poraz – nemački fašizam takođe optužuje boljševike za nemački poraz?  Da li je predsedniku Putinu jasno da je Oktobarska revolucija okončala najveću klanicu u ljudskoj istoriji – Prvi svetski rat, i po Lenjinovoj direktivi pretvorila imperijalistički rat u građanski rat?

Da li je predsedniku Putinu jasno sa kojom se opasnom vatrom igra kada boljševike optužuje za veleizdaju, da li mu je jasno da time revitalizuje hitlerovsku ideologiju? Da li je predsedniku Putinu jasno da je Hitler došao na vlast u Nemačkoj koristeći se teorijom „noža u leđa“, teorijom da je nemačka novembarska revolucija, inspirisanom Velikom oktobarskom revolucijom – učinila da „Nemačka izgubi dobijeni rat“?

  1. Put izdaje

Da li predsednik Putin iznetom trockističko-buharinovskom petokolonaškom tezom pozajmljenom iz belogardejskog šinjela, kojom se u svojim okvirima koristio i sam Hitler – zaista pokucao na prava vrata veleizdaje!?

 

Ljuba Bratić

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.