Sudijska rehabilitacija četničkog zločinca Nikole Kalabića

Nakon Draže Mihailovića, revizionistički sudovi su obavili još jednu sramnu rehabilitaciju. Saznajemo da je Sud u Valjevu rehabilitovao zloglasnog četnikog koljača, pljačkaša i kabadahiju Nikolu Kalabića. Revizionistička perspektiva valjevskog doktora prava praktično je amnestirala od zločina najozloglašeniju četničku jedinicu –  Gorsku gardu, kojom je komandovao Kalabić, a žrtve njihovih zločina iznova streljala.

Za perjanice rehabilitatorske pomame nikakvu važnost ne poseduje obilje svedočanstava i dokumenata različitih izvora uključujući i četničke!?

Za aktuelne delioce pravde, nemaju značenje ni neosporne činjenice komandne i neposredne odgovornosti ovog u krvi ogrezlog zlikovca, za saradnju sa okupatorom, za pokolj nad civilnim stanovništvom i onima koji su smatrani antifašistima, komunistima i njihovim simpatizerima, za teror koji je uključivao zastrašivanje, pljačke, premlaćivanja Nisu li sudovi i sudije zaista poverovali da je izvodljivo sistematsko falsifikovanje dokumenata Drugog svetskog rata od strane “svemoćnih oslobodilaca” kako bi se nanela istorijska nepravda i šteta četnicima, počev od arhiva Vašingtona, Londona, preko onih u Berlinu do samih četničkih arhivskih dokumenata i svedočanstava?

Srbija se ovim pravnim nasiljem i revizionističkim beščašćem odaljava od sveta antifašizma i antihitlerovske koalicije. Takav ambijent predstavlja teren na kome je realno očekivati suđenje žrtvama četničkog pokolja i istinskim antifašistima.

Oni koji su u stanju da ignorišu činjenice o zastrašujućim zlodelima  da bi rehabilitovali zločince, spremni su da sa istom strašću nastave tamo gde su ti zločinci jednom zaustavljeni. Slobodoljubiva Srbija to nije zaslužila.

 

Ratko Krsmanović

……………………..

Legenda za priloženu fotografiju:

Nemački kapetan Carl Joseph von Fürst Wrede i četnički komandanti Nikola Kalabić, Dragoslav Račić i Neško Nedić, nakon potpisanog sporazuma o zajedničkoj borbi četnika i Nemaca protiv partizana, u Topoli 11. avgusta 1944.

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

2 Responses to Sudijska rehabilitacija četničkog zločinca Nikole Kalabića

  1. Rojal 29/05/2017 at 4:31 pm

    Komunisti jos vladaju,ali istina polako dolazi do svog konacista,srpski borci za slobodu protiv fasizma i nacizma su predstavljeni kao strasni koljaci,ali zaboravljaju koga ili cute zbog sramne njihove borbe,falsifikatori, manipulanti ,belosvetski su se udruzili 70 i kusur godina lazu svoj narod !

    Reply
  2. slobco 01/06/2017 at 8:10 pm

    Nema komunista odavno, od sedamdesetih godina prošlog veka, jer da konunisti postoje i da vladaju, nebi bilo ni fašizma ni nacizma i Jugoslavija bi postojala. Postoji jedna teška bolest koja se zove antikomunistički rak od koje se razboleo ceo Zapad čiji su surovi kapitalisti finansirali kontra revolucije i krvave agresije na zemlje socijalističkih sistema, i proizvodnju otrovnih doktrina laži od koje se i sam otrovao do te mere da je doživeo civilizacijsku dekadenciju i postao bolestan sistem koji inficira ceo svet. Tom infekcijom fašizma i nacizma uveliko je zahvatio i Srbiju kojoj ozbiljno preti građanski rat.

    Reply

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.