Palestinski komunisti optužuju SAD, Britaniju, Francusku i Saudijsku Arabiju za izraelsku agresiju!

Foto: AP

Narodni front za oslobođenje Palestine poziva prijatelje Palestine svuda u svetu na hitnu akciju, kako bi stali na put napadima u Gazi u ovom važnom trenutku. Upućujemo ovaj poziv u čast i naša dva junačka druga, Muhameda al-Tatarija i Muhameda Odeha, koji su danas stradali od cionističkih okupacionih snaga tokom borbe za slobodu svoje zemlje, Palestine i celog njenog naroda.

Ovo ubistvo u rukama kolonijalnih snaga dolazi nakon jučerašnjeg napada, u kojem su cionističke snage napale Gazu u tajnoj operaciji da kidnapuju ili ubiju lidere palestinskog otpora. Ubili su 7 Palestinaca – ali borci palestinskog otpora im nisu dozvolili da pobegnu. Snage otpora su se držale i herojski borile protiv jedne od najjačih oružanih sila na svetu i nanele ubicama snažan udarac.

Večeras, bombe ponovo padaju na Gazu. Cionističke snage granatiraju i bombarduju televizijske stanice i univerzitete… nakon 11 godina brutalne i nepoštene blokade. Ovaj napad je pokušaj suzbijanja dostignuća Velikog marša povratka, u kojem su hiljade Palestinaca u Gazi zahtevale svoje osnovno pravo povratka u svoju zemlju i prekid blokade.

Palestinci u Gazi nisu sami! Ne smeju biti ostavljeni sami. Ovaj napad ne sprovodi samo izraelska okupacija, nego i imperijalističke sile poput Sjedinjenih Država, Francuske i Britanije koje podržavaju doseljenički kolonijalizam i izraelsku rasističku državu. Reakcionarni arapski režimi koji spletkare kako da suzbiju palestinska prava dok seju smrt u Jemenu takođe su učesnici ovog napada.

Sada je vreme da se delujemo. Izađite na ulice i trgove, organizujte demonstracije, protestujte i mobilišite se za podršku palestinskom narodu u Gazi, koji i dalje nastavljaju da se odupire uprkos svim šansama. Bojkotujte Izrael i suprotstavite se imperijalizmu svuda gde postoji.

Podržite palestinski narod, palestinski otpor i palestinski cilj – borbu za povratak i borbu za oslobođenje, od reke do mora!

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://pflp.ps/english/2018/11/12/urgent-call-gaza-under-attack-stand-with-palestine-stand-with-the-resistance/

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.