¡No pasaran! U Donjeckoj Narodnoj Republici se formiraju Internacionalne Brigade

Foto: rusvesna.ru

Foto: rusvesna.ru

Vlasti Donjecke Narodne Republike najavljuju formiranje internacionalnih brigada za borbu protiv fašizma. U petak, 21. 6, premijer DNR Aleksander Borodaj je saopštio: „Ceo svet treba da se pridruži borbi protiv nacizma 21. veka koji je procvetao u Ukrajini.”

„Analogija današnjeg Donbasa sa antifašističkim otporom u Španiji 1936. je očigledna”, rekao je Borodaj. „Spremni smo da prihvatimo u službu volontere iz celog sveta bez izuzetka, u Evropi, Americi, Aziji i Africi. Potreban nam je doprinos svih koji žele doći i svako može odlučiti da li će da se lati oružja ili ne, jer prvo što tražimo od internacionalnih brigada su volonteri među civilnim stručnjacima: doktori, spasioci, vatrogasci, radnici građevine i psiholozi. Moramo pomoći civilnom stanovništvu i izgraditi infrastrukturu koju je uništio agresor.”

„Pre nego što iko bude poslat u Donbas, izvršiće se preliminarna selekcija ljudstva iz prve brigade u zvaničnim kancelarijama za regrutovanje koja se nalazi u Moskvi”, rekao je šef kancelarije DNR, zvanični predstavnik u Rusiji Andrej Rodkin i dodao da je kancelarija spremna za rad.

Prethodno, vlasti su najavile formiranje jedne volonterske divizije sastavljene od rudara iz Donbasa. Nadaju se da će broj ljudstva dostići 10.000 osoba.

Kontakti

Kontakt narodne milicije u Slavjansku:

Kontakt narodne milicije u Donjecku:

  • +38 097 34 25 840
  • +38 093 37 54 348
  • +38 095 42 34 511

Molimo, zovite između 10:00 i 18:00, 7 dana u nedelji.

Budete li imali problema sa kontaktom, pišite nam ovde: http://vk.com/nodcontact

Prijave se takođe mogu izvršiti i on-line: http://novorossia.su/join

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: „No pasarán! Фашизм не пройдет! В ДНР создадут Интербригады”, http://rusvesna.su/news/1403284177

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.