Drugi američki vojnik poginuo u Iraku za samo par dana

Foto: CNN

Drugi američki vojnik poginuo je u Iraku u toku ove nedelje, što povečava broj američkih žrtava na 4 u poslednjih 6 meseci od kako su SAD angažovale borbene trupe na severu zemlje.

Sve češća saopštenja o pogibiji američkih vojnika predstavljaju nelagodnost američkim zvaničnicima, pa su jutros izjavili da je smrt ovog vojnika posledica ozlede i da nema veze sa borbama koje se trenutno vode na severu zemlje.

Međutim, irački vojni izvori su saopšti za list New Arab da je “američki vojnik ranjen 3. maja za vreme bitke kod grada Tel Sakf severoistočno od Mosula, a danas je preminuo od posledica ozleda”.

Ovo je drugi gubitak za SAD u Iraku u nedelju dana, što pokazuje da su američke trupe aktivne na samoj liniji fronta i sve češće predvode vojne operacije saveznika.

Prošle nedelje, američki vojnik je ubijen u blizini Erbila u Iraku, u zajedničkoj operaciji kurdskih Pešmergi i američkih Specijalnih jedinica protiv militanata Islamske države.

U toku su žestoki sukobi na ratištima u blizini gradova Mosul i Erbil, gde kurdske i američke snage, uz podršku vazdušnih udara međunarodne koalicije pokušavaju da osvoje uporišta ID.

 

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.