Solidarnost sa narodom BR Venecuele i naporima predsednika Madura!

Republika Srbija, Beograd, Cankareva 6; Matični broj: 28207891; PIB: 109630236; Tel:+381 63 8813783; Tekući Račun: 205-0000000241220-48; E-mail: [email protected]

Svedoci smo dugogodišnjeg napada posebne vrste, ili, neobjavljenog rata kojem je izložena Bolivarska Republika Venecuela, zemlja koja ne želi da živi po diktatu SAD. Američki stratezi postaju sve nestrpljiviji u primeni svojih metoda smene aktuelne vlasti na čelu sa predsednikom Madurom, koji ne odgovara njihovim interesima, te su pribegli intenziviranju poznatih oblika ucena, tajnih intervencija, diplomatskog licemerja, manipulacije masovnim medijima i eksplicitnog širenja dezinformacija u zemlji preko svojih informativnih, političkih i obaveštajnih oslonaca.

Uzroci, kao i ranije, bili su i ostali ekonomski interesi. Nepremostivu smetnju za dosezanje venecuelanskog „crnog zlata“ predstavlja predsednik Maduro. Jasno je poručio da neće dopustiti da prirodni resursi Venecuele postanu američko trkalište. Otuda je u opticaju laž kao provereno propagandno oružje u funkciji stvaranja unutrašnjeg nezadovoljstva građana i spoljne saglasnosti za predstojeću vojnu intervenciju.

Od globalne laži počinjali su i napadi na Jugoslaviju, Irak, Libiju, Siriju… Specifičnost svih ovih napada sastoji se još i u tome što Amerikanci žele da iskoriste tuđe napore za svoje ciljeve – unutrašnje punomoćnike i da pridobiju što veću podršku međunarodne zajednice na slamanju zemlje žrtve i njenog „nepodobnog“ lidera. Iskustva savremenog ratovanja ukazuju da ni na jednoj teritoriji okupirane zemlje avijacija SAD, zajedno sa kopnenim trupama i mornaricom, nije mogla uspeti bez podrške izdajnika unutar zemlje. Bez onih koji sebe ne smatraju izdajnicima, već su iskreno uvereni da svom narodu donose mir, prosperitet i „demokratske vrednosti“.

Kako dosadašnja američka politika pritiska na Venecuelu i Madura ne daje opipljive rezultate, s obzirom na savremena iskustva, realna je opasnost da se pritisci kroz seriju eskalacija na kraju pretvore u nekonvencionalni rat ili u otvoreni sukob.

Zato, Mreža za odbranu čovečanstva – ogranak za Srbiju, i ovom prilikom izražava solidarnost sa narodom BR Venecuele i predsednikom Madurom, u naporima da sačuvaju slobodu, nezavisnost i suverenitet od agresivne imperijalne strategije i politike SAD.

 

U Beogradu 18.o4.2017. PREDSEDNIK IO MOČ:
Ratko Krsmanović

 

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.