Besplatne studije na BRICS-ovom univerzitetu

eduUniverzitet mreže BRICS je zajednički obrazovni projekat sa ciljem stvaranja novog obrazovnog prostora, razvoja akademske mobilnosti i obezbeđivanja visokostručnog kadra ekonomijama članica ove organizacije u poljima energetike, ekonomije, informatike, ekologije i drugim sferama.

Hiljade studenata iz Rusije, Indije, Brazila, Kine i Južne Afrike će moći da studiraju besplatno na osnovu razmene. Ruski ministar obrazovanja, Dmitri Livanov je rekao da će Univerzitet stvoriti nove prilike za razmenu studenata i profesora, kao i za sprovođenje zajedničkog naučnog istraživanja.

Takođe je izjavio da još uvek nije odlučeno gde će biti glavna kancelarija Univerziteta, ali da je Rusija spremna da bude domaćin ako tako zajednički odluče članice BRICS-a.

„Sve zemlje su zainteresovane da ovaj Univerzitet privuče što je više moguće studenata i da doprinese poboljšanju akademske razmene. Verujem da su u pitanju hiljade studenata iz svake zemlje. Studiranje će biti besplatno, tj. države BRICS-a će plaćati za svoje studente. ”, rekao je Livanov nakon sastanka minstara obrazovanja zemalja pripadnica ove organizacije, i dodao: „Razmotrićemo na nivou stručanja gde će se uspostaviti glavna kancelarija Univerziteta. Sa ruske strane, Federalni univerzitet Urala će koordinisati rad sa Univerzitetom mreže BRICS, te ako Rusija bude izabrana da udomi glavnu kancelariji najverovatnije će biti u Jekaterinburgu”.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://rbth.com/politics_and_society/2015/11/18/brics-network-university-ready-to-teach-students-from-brics-states-for-free_542001

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.