Evo Morales: „Dok postoji kapitalizam i imperijalizam, borba će se nastaviti”

0010517299Predsednik Bolivije, Evo Morales, pozvao je latinoameričku regiju da porazmisli kako da odbrani demokratsku revoluciju radi podsticanja procesa narodnog oslobođenja.

Bolivijski mandatar je pozdravio demokratsko okruženje Venecuele koje štiti ustav. „Trijumfovala je demokratija. Pokazalo se da su institucije Bolivarske Republike Venecuele pouzdani”, izjavio je Morales medijima i istakao da parlamentarni izbori u Venecueli održani u nedelju, na kojima je pobedu odnela desnica, treba da podstaknu na razmišljanje kako odbraniti „demokratsku revoluciju” u kojima „postoje procesi političkih, društvenog, kulturnog i ekonomskog oslobođenja”.

„Dok postoji kapitalizam i imperijalizam, borba će se nastaviti jer pripadamo tom procesu narodnog oslobođenja”, rekao je Evo. „Imperija ne spava i koristi različite oblike rata protiv antiimperijalističkih naroda i vlasti”. Prema njegovoj izjavi, Imperijalisti prave planove zavere i ekonomske agresije protiv naprednjačkih vlada radi ponovnog uspostavljanja geopolitičke kontrole u latinoameričkoj regiji.

„Rezultat izbora u Venecueli će se poštovati. To je deo demokratske klauzule Unasura, ali isto tako, za nas koji smo deo procesa oslobođenja, mora nas podstaći na duboko razmišljanje.”

 

Liked it? Take a second to support Nikola Marković on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.librered.net/?p=41677

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.