Pripadnici ROSU pucali na Srbe: teško povređena jedna osoba!

Pripadnici ROSU pucali na Srbe: teško povređena jedna osoba!
Foto: D. Milovanović

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da su pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali danas oko 11.30 časova na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, i da je tom prilikom ranjen Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda.1

Incident se, kaže on, dogodio kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.

“Pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga Rosu policija maltretira. Kurtijevi specijalci Rosu nema šta da traže na severu KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa kog svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi”, rekao je Petković.

Delević je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu, naveo je Petković.

“Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu KiM”, zaključio je Petković.2 


  1. https://www.tanjug.rs/srbija/politika/10099/petkovic-rosu-pucala-na-dva-srbina-povredena-jedna-osoba/vest  

  2. https://rtv.rs/sr_ci/politika/petkovic-rosu-pucala-na-dva-srbina-povredjena-jedna-osoba_1411015.html  

Leave a Reply

Your email address will not be published.