Globalni Jug uzvraća udarac u podkastu „Lokomotiva“ sa autorom Princip Info portala

Gost u novoj epizodi popularnog podkasta „Lokomotiva“ (RT Balkan) bio je Miloš Zrakić, jedan od autora portala Princip Info i podkaster.

U prvom delu emisije, autori podkasta Marko Nikolić i Tiosav Purić govorili su o poseti nemačkog kancelara Šolca Kini, gde ga je dočekala zamenica gradonačelnika Čongkinga, što govori o statusu Nemačke u Kini, ali i o problemu koji za Evropsku uniju predstavlja nabavljanje sirovina za proizvodnju municije iz Kine, na šta upozorava direktor švedskog Saba, a prenosi Politiko. Takođe, autori su govorili o glasanju u Savetu Evrope o predlogu prijema tzv. Kosova u tu organizaciju, o borbi Republike Srpske i Srbije protiv rezolucije UN o genocidu, ali o sukobu Irana i Izraela koji je zatresao Bliski Istok.

U drugom delu emisije, gost podkasta „Lokomotiva“ bio je podkaster i autor portala Princip Info Miloš Zrakić, sa kojim su autori govorili o sukobu Izraela i Irana, o deindustrijalizaciji Evrope, o (ne)mogućim vezama Kine i Amerike sa jedne, i Evrope i Rusije sa druge strane i tzv. senovitoj ekonomiji, o usponu slobodarskih režima u afričkom Sahelu i o Haitiju.

Lokomotiva podkast emituje se svake subote u 20 časova, a snimak ove epizode možete pogledati ispod.