Švedska: Neonacisti preuzeli odgovornost za napad na izbegličku decu

Captura de pantalla 2016-02-01 a la(s) 07.38.07Švedska fašistička organizacija Švedski pokret otpora preuzela je odgovornost za demonstracije u centru Stokholma u kojima je preko sto maskiranih osoba marširalo gradom deleći letke u kojima prete da će „severnoafričkoj uličnoj deci dati kaznu koju zaslužuju”, prenosi teleSur. U saopštenju koje prenosi ruski RT, izjavili su da su centar Stokholma „očistili od kriminalnih imigranata iz Severne Afrike”.

Fašisti su napadali sve koji nisu belci, a, prema izjavama očevidaca, napali su makar tri osobe, prenosi list Lokal. Prema saopštenju policije, potvrđeno je da su se fašisti okupili sa ciljem da napadnu decu izbeglica, prenosi britanski Gardijan.

https://www.youtube.com/watch?v=Z3u3vHuX47Q

Ovaj napad dolazi dan nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Švedske najavilo deportaciju desetine hiljada imigranata i izbeglica. Vlada ove države je obećala da će pooštriti mere protiv izbeglica od kojih većina dolazi iz Libije, Sirije i Iraka.

Iako desničarske grupe tvrde da izbeglice prete domaćoj kulturi, novi dokumenti Evropske unije ukazuju da je jedva 0,17% njih podeljeno prema dogovoru iz 2015. godine. Drugim rečima, 98% i dalje boravi u Grčkoj i Italiji, a ne u zemljama koje su se obavezale da ih prihvate.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.telesurtv.net/english/news/Swedish-Fascists-Claim-Responsibility-for-Anti-Refugee-Mob-20160130-0013.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.