U Kardifu će se azilanti obeležavati crvenim trakama

4500Svi novopristigli azilanti u velški grad Kardif biće u obavezi da u svakom trenutku nose crvene trake u obliku narukvice ili rizikuju da ostanu bez hrane, izveštava britanski Gardijan. Ova narukvica pruža mogućnost da azilanti koji nisu u mogućnosti da rade ili nemaju prihod, dobiju tri obroka dnevno. Ova vest dolazi nakon što su se azilanti iz Midlsbroua žalili da im je preduzeće zaduženo za njihov smeštaj svima obojilo vrata u istu nijansu crvene.

Azilanti se žale na svakodnevno poniženje i vređanje koje trpe kada ljudi ugledaju crvene narukvice. Narukvice se ne mogu sastaviti nakon što se jednom skinu, što prisiljava azilante da ih stalno nose ako žele hranu.

Erik Ngale, tridesetšestogodišnji pisac, priča o svom iskustvu pre nego što je novembra 2015. dobio status izbeglice: „Vreme koje sam proveo u domu Links1 je bio jedan od najgorih perioda mog života. Mrzeo sam crvenu narukvicu i povremeno odbijao da je nosim zbog čega nisam dobijao hranu. Na ulici kojom smo prolazili je bilo mnogo saobraćaja. Povremeno bi vozači, videvši naše narukvice, počeli da trube i viču kroz prozor: „Vratite se u svoju zemlju.” Neki od njih su nam činili užasne opaske.”

U slučaju ofarbanih vrata, azilanti se boje da će se njihovi domovi naći na meti udara zbog čega se boje za sopstvenu bezbednost.2

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. Smeštaj za novopridošle azilante. 

  2. http://www.theguardian.com/uk-news/2016/jan/20/home-office-officials-red-door-policy-inquiry-middlesbrough 

Source: http://www.theguardian.com/uk-news/2016/jan/24/asylum-seekers-made-to-wear-coloured-wristbands-cardiff

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.