Vučić položio račun EU

 

EU je zadovoljna usvojenim zakonima o radu, medijima, privatizaciji i stečaju.

Vučić se u Briselu sastao sa ministrima inostranih poslova EU koji su uključeni u rad grupe “Prijatelji Srbije”. Na sastanku je, pred 20 EU ministara, predočio rezultate mera šednji, koje su pod direkcijom MMF-a sprovedene u Srbiji.

Ministri nisu imali primedbe na podneseni izveštaj, a šef diplomatije Austrije Sebastijan Kurc čestitao je Srbiji na “pozitivnim i značajnim reformama”.

Predloženo je restruktuiranje brojnih javnih poduzeća i dodatno privlačenje stranih investitora, a dogovaralo se i o harmonizacije srpske spoljne polike sa politikom EU.

Vučić kaže da se boji da bi kriza u Makedoniji mogla izazvati novi sukob na zapadnom Balkanu.

” Pomalo se plašim , po prvi put ” – rekao je on novinarima tokom posete Briselu , nakon što je upitan da li deli zabrinutost da bi moglo biti novog rata u regionu zbog situacije u Makedoniji . “Vidim i osećam nešto što nije u redu na zapadnom Balkanu “.

“Ne trebaju nam neredi , niti nemiri “- dodaje on. “Potrebna je samo jedna iskra da zapali , recimo , Bosnu ili neke druge delove zapadnog Balkana , a mi ćemo se potruditi ceo region bude veoma smiren i mislim da ćemo imati podršku od Evropske unije po tom pitanju . “

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.