Politička nestabilnost u Turskoj prepreka „Turskom toku”

Erdogan_Putin_meeting_5Prema pisanju ruskog dnevnika Komersant, Gazprom je ukazao da usled političke nestabilnosti u Turskoj postoje neizvesnosti vezane za projekat „Turskog toka”.

Naime, ruski predsednik Putin se 13. juna sastao sa turskim kolegom Erdoanom u azerbejdžanskoj prestonici Bakuu radi razgovora o energetskoj saradnji. Tom sastanku je usledio i razgovor iza zatvorenih vrata sa šefom Gazproma Aleksejem Milerom 15. juna. Međutim, nikakva izjava za štampu nije data tim povodom.

Prema rečima predstavnika Gazproma, turskom Botašu je obećano sniženje cene gasa u zamenu za dogovor oko gasovoda, ali je taj projekat trenutno zaustavljen sa turske strane dok se ne uspostavi nova vlada koja bi dala političke garancije. Uprkos tome, Botaš traži dodatni popust bez međudržavnog dogovora između Ankare i Moskve, šta Gazprom nije spreman da prihvati.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: „Turkish Stream has ‘gotten stuck’: Report”, http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-stream-has-gotten-stuck-report-.aspx?pageID=238&nid=84068&NewsCatID=348

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.