SAD i Južna Koreja vrše provokacije protiv Severne Koreje

North Korea Kim's ArmyUprkos nadi članica Saveta bezbednosti, poput Rusije, Kine i Venecuele, da će nakon uvođenja sankcija Severnoj Koreji po kinesko-američkom dogovoru, ostale sile raditi na pregovorima, smanjenju tenzija na Korejskom poluostrvu i mirnom putu ka uklanjanju nuklearnog naoružanja iz regiona, Južna Koreja i SAD, osim plana za postavljanje protivraketnog štita, organizuju i vojne manevre sa ciljem da se isprovocira rukovodstvo severnog suseda.

Vojne operacije imperijalista, u saradnji sa kolaboracionističkim režimom Park Geun Hjea, otpočele su u ponedeljak. One se održavaju pod maskom zajedničkih „godišnjih” vežbi, a predstavljaju simulaciju nuklearnog rata najširih razmera do sada.

Kako saopštava Korejska centralna novinska agencija (KCNA), do sada nije viđeno da sva tri sredstva za nuklearne udare SAD budu postavljena na teritoriji širom Južne Koreje uz sve velike operacione grupe kao i timove za brza dejstva. Ono šta narušava suverenitet Severne Koreje je otvorena najava upotrebe sistema OPLAN 5015 za napad na vrhovni štab Narodne Demokratske Republike Koreje u operaciji „obezglavljivanja”.

Očigledno su imperijalisti iz SAD sa svojim marionetama iskoristili kao izgovor severnokorejski razvoj hidrogenske bombe da bi povećali tenzije na poluostrvu.

Prema proceni rukovodstva, imperijalističke sile, koje predvode SAD, su shvatile da sankcije, kao ni do sada, neće sprečiti Severnu Koreju da teži razvoju sredstava za odbranu nezavisnosti i suvereniteta, pa pokušavaju da pritisak vrše vojnim sredstvima.

Kao odgovor na provokacije, Severna Koreja podiže vojnu gotovost i spremna je na preventivni napad na neprijatelja.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.